5 bin lira maaşlı çoban ilk atı yakaladı

Edirne Valisi Dursun Ali Şahin, kentte başıboş dolaşıp trafiği tehlikeyi düşüren atların toplanması için aylık 5 bin lira ücretle işe aldığı çoban ilk atını yakaladı. İşbaşı yapan Fedai Gülsün, “Kentte trafiği tehlikeye düşürecek tek bir at kalmayacak" dedi.

5 bin lira maaşlı çoban ilk atı yakaladı

Edirne’nin Değirmenyeni Köyü’nde günde 20 lira ile çobanlık yaparak geçimini sağlayan evli 3 çocuk 2 torun sahibi 57 yaşındaki Fedai Gülsün, ilk iş gününde, kent genelindeki başıboş dolaşıp trafiği tehlikeye düşüren atları yakalamaya başladı. Edirne sokaklarını tek tek dolaşıp başı boş atların peşine düşen Fedai Gülsün, Barutluk Mahallesi’nde başı boş dolaşan 6 atın olduğunu gördü. Güler elindeki iple bir saatlik kovalamacının ardından başı boş gezen bir atı yakaladı.
Yakaladığı at ile kameraların karşısına geçip poz veren Gülsün, yakalanan atları barınma yerinde en iyi şekilde bakacağını söyledi. Edirne’de başı boş dolaşan bir tek at bile bırakmayacağını belirten çoban Gülsün, “Ben köy çocuğuyum daha önce tarlayı traktörle değil atlar ile sürüp ekime hazırlıyorduk. Atlar benim hayatımda sürekli olmuştur. Onları iyi tanırım. Atları toplayıp ahırda bakımını yapacağım. Bu iş benim işim" dedi.
Bir dönem yarış atlarına seyislik yaptığını anlatan Fedai Gülsün, “Seyislik yaptığım atların çoğu derece yaptı. Kentte başıboş atları iple kement atarak rahatlıkla yakalıya biliyorum" diye konuştu.
Eşine yardımcı olan Nurten Gülsün ise kendisinin köyde yetiştiğinden sürekli büyük baş hayvan baktıklarını anlatarak, bankalara borçlarının olduğundan bu işin kendileri için çok iyi geldiğini ve kazanacakları parayla borçlardan kurtulacaklarını söyledi.
Edirne Valiliği başıboş atlar için Gülsün ailesine 5 bin lira maaş yanında Edirne’de bir lojman ile yakaladıkları atlar için ahır tahsis edecek. Edirne Valisi Dursun Ali Şahin, kentteki başıboş atların toplanması için Edirne Belediyesi ve Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'yla yaptıkları yazışmadan sonuç alamadıklarını, en sonunda bir çoban tutmaya karar verdiklerini söylemişti.

Kaynak: DHA

Çok Okunan Haberler