Görüş Bildir

Acil Serviste hasta yakınları dehşet saçtı

Kayseri Erciyes Üniversitesi’nde 3 yaşındaki hasta çocukla ilgilenilmediği gerekçesiyle hasta yakınları hastanenin acil servisinde doktorları ölümle tehdit ederek etrafa dehşet saçtı.

Acil Serviste hasta yakınları dehşet saçtı

Alınan bilgiye göre, 3 yaşındaki Anıl Y. annesi ve dayısı tarafından ateş ve kusma şikayetiyle Erciyes Üniversitesi (ERÜ) Mustafa Eraslan Çocuk Hastanesi Acil Servisine götürüldü. Burada çocuğuyla ilgilenilmediğini iddia eden anne Ayşe Y. tepki göstererek durumu eşine haber verdi. Hastaneye gelen baba Cemal Y. de sağlık çalışanlarını tehdit edince duruma hastane güvenliği müdahale etti.

Müdahalenin ardından sakinleşen ve çocuğunu özel bir hastaneye götüren Cemal Y. bir süre sonra yanına aldığı 6 kişiyle tekrar hastaneye gelerek sağlık çalışanlarına hakaret etmeye başladı.

Olay yerine çağrılan polis, Cemal Y. ve beraberindekileri ifadelerini almak üzere karakola götürdü. İfadelerinin ardından serbest bırakılan Cemal Y. ile beraberindeki 2 kişi, yeniden hastaneye gidip sağlık çalışanlarını tehdit etti. Bunun üzerine polis bu kişileri gözaltına aldı.

Hastaneye gelen ERÜ Tıp Fakültesi Hastaneleri Başhekimi Prof. Dr. Kudret Doğru, gazetecilere yaptığı açıklamada, söz konusu olay nedeniyle çocuk hastanesi acil bölümünde yaklaşık 3 saat hizmet verilemediğini söyledi.

Hasta yakınının doktorları tehdit ettiğini belirten Doğru, "Hasta yakınlarının hekimleri ölümle tehdit etmesi 'burayı kan gölüne çeviririz' gibi ifadelerin kullanılması üzerine biz hemen olayı emniyet güçlerine intikal ettirdik. Emniyet güçleri olayı 10 dakika içerisinde kontrol altına aldı. Acil servisimizde bu olaylar yaşanırken başka hastalar kabul edilemez duruma geldi" dedi.

Olaya karışan kişilerden şikayetçi olduklarını ifade eden Doğru, şöyle konuştu:

"Burada tüm personel, halkımızın sağlığı için uğraşıyor hastalarımızın en iyi şartlarda bakılmasını istiyoruz. Bu ilgi gösterilirken bazı hasta yakınlarımız sabırsız davranıyor. Bir an önce doktorun elinde sihirli değnek varmış gibi hastasının tedavi olmasını istiyor. Burada hoşgörülü olmak lazım sadece onların hastasıyla değil başka hastalarla da ilgileniyor. Bunu da düşünmeleri lazım. Asılında bir aksama da yok arkadaşlarımız hemen müdahale ediyor. Zaten hemen tedaviye alınmış muayenesi yapılmış, serum takılmış ama buna rağmen olay çıkarıyorlar."

Kaynak: Anadolu Ajansı

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi