Görüş Bildir

Adana'da Şehit Acısı

Hakkari'nin Şemdinli İlçesi'nde askeri aracın şarampole yuvarlanması sonucu şehit olan jandarma er Şahabettin Atak'ın Adana'nın Ceyhan İlçesi'ndeki ailesiyasa büründü.

Adana'da Şehit Acısı

Aktütün Hudut Tabur Komutanlığı'na ait askeri kamyon dün sabah görev dönüşü ilçe merkezine 50 kilometre uzaklıktaki Uğraçan köyü Yeşilbayır mezrası yakınlarında şarampole devrildi. Kazada, jandarma er Şahabettin Atak şehit oldu,1 uzman çavuş da yaralandı. Şehit jandarma er Şahabettin Atak'ın Adana'nın Ceyhan İlçesi'ne bağlı Belediye Evleri Mahallesi'nde oturanailesinin evine gelen İlçe Garnizon Komutanı Binbaşı İbrahim Evli, polis ve sağlık görevlilerinin kontrolünde aileye çocuklarının şehit düştüğü haberini verdi.
ŞEHİDİN KARDEŞİ VE YEĞENLERİ DE ASKER
Kazada şehit düşen Şahabettin Atak'ın kardeşi Hüseyin Atak'ın İzmir'in Gaziemir İlçesi'nde, yeğenleri Murat Atak'ın Ankara'da, Cengiz Atak'ın ise İstanbul'da asker olduğu belirlendi. İzmir'de vatani görevini yapan oğlu Cengiz'i arayarak acı haberi verdiğini belirtenşehidin babası Süleyman Atak, şunları söyledi:
"Şemdinli'deasker olan oğlumun terhisine 50 gün kalmıştı. Evimize gelen komutan, oğlumun şehit olduğu haberini verdi.Şahabettin ile sabah görüştüğümde bana, iyi olduğunu söylemişti. Annesi ve kardeşlerini sorarak özlemini dile getirdi. Askerliğini bitirip geldiğinde evlendirmeyi düşünüyorduk. Acı haberini alınca yüreğimiz yandı. İzmir'de asker olan diğer oğlum Hüseyin'i arayarak ağabeyinin şehit olduğunu söyledim. Yine askerde olan iki torunumu da arayarak Şahabettin'in şehit olduğu haberini verdik. Cenazesini önce Diyarbakır'a daha sonra uçakla Adana'ya getirecekler. Oğlum Şahabettin'i bugün Ceyhan şehitliğinde defnedeceğiz. Acımız büyük, Allah kimseye evlat acısı yaşatmasın."
Şahabettin Atak'ın şehit olduğu haberinin duyulması üzerine cenaze evine akın eden yakınları ve dostları baba Süleyman Atak'a başsağlığı dileyerek acısını paylaştı.

DHA

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi