Adana'da savcı Kiraz'ın şehit edilmesi protesto edildi

Adana Adliyesinde dün rehin alındıktan sonra şehit edilen Savcı Mehmet Selim Kiraz için protesto düzenlendi. Adana Barosu ve Adana Cumhuriyet Başsavcılığı dün yaşanan olayı protesto etti.

Adana'da savcı Kiraz'ın şehit edilmesi protesto edildi
Adana Barosu ve Adana Cumhuriyet Başsavcılığı, Berkin Elvan davasına bakan Savcı Mehmet Selim Kiraz'ınİstanbul Adalet Sarayı'nda 6. katta bulunan odasında şehit edilmesini protesto etti.

Tarihi adliye binası önünde bir araya gelen Adana Barosu avukatları saygı duruşunda bulundu. Daha sonra basın açıklaması yapan Adana Barosu Başkanı Gazi Mengücek Çıtırık, hukukçular teröre ve şiddet olaylarının her türlüsüne karşı diye belirterek, "Dün savcımıza yapılan saldırı bir terör eylemidir. Hiçbir ideoloji, hiçbir eylem insan canından ve insanın yaşam hakkında üstün değil. Birilerinin Yargıya intikal etmiş bir olayda kendi kuvvetiyle sonuç elde etmeye çalışması hukuken de vicdanen de savunulamaz" ifadelerini kullandı.


GÜVENLİK ZAFİYETİ


Saldırı yeni gerçekleştirildiği sırada yapılan açıklamalara değinen Çıtırık, konuşmasını şöyle sürdürdü:
"Daha olay yeni gerçekleşmişken. Kanıtlar toparlanmamış ve incelenmemiş iken, bu eylemin gerçekleşmesinde doğan güvenlik zafiyetinden sorumlu olanlar, baroları ve avukatları sorumlu olarak göstermeleri haksız ithamlar ve kara propaganda asla kabul edemeyeceğimiz bir durumdur. Kamera kayıtları incelendiğinde ve çeşitli yargıçların sabah yaptıkları açıklamada eylemi gerçekleştirenlerin avukat olmadığı saptanmıştır. Hal böyleyken 'Avukat cübbesi ve sahte avukat kimliğiyle bu eylem gerçekleştirilmiştir' denilerek biz avukatlara yönlenmiş kara propagandayı, sorumluluğu ortadan kaldırmak için bir algı operasyonu yaratmak isteyenleri de en derin şekilde kınıyorum."

ALÇAKÇA BİR TERÖR EYLEMİ


Anmaya avukatlarda katılırken Adana Cumhuriyet Başsavcısı Ali Yeldan, Kiraz'ın şehit olduğu haberinin yüreklerine kor gibi düştüğünü ifade etti. Adalet camiasının her mensubunun büyük acıyı yürekten hissettiğini belirten Ali Yeldan, "Menfur saldırı şehit Cumhuriyet Savcımızın şahsında Türkiye'de hukukun üstünlüğüne ve demokrasiye inan tüm insanları sindirme ve onlara gözdağı verme girişimidir. Bu saldırı alçakça bir terör eylemidir. Terörün inancı felsefesi olmaz. Terör, düşüncenin özsuyunu emer kanla beslenir. Bir insanlık suçu olan terörle ulaşılmak istene kaos ortamındaki en büyük engel her zaman olduğu gibi yine hukuk olacaktır. Bu tarz saldırılar yargı mensuplarını çıktıkları yolda yürümekten alıkoyamayacak ve onları yıldıramayacaktır" ifadelerini kullandı.

Kaynak: Diyarbakır Söz