Görüş Bildir

Ağlatan imza töreni

BURSA’da, Gürsu ilçesi'nde Belediye Başkanlığı yaparken, tartıştığı zabıta memurun silahından çıkan kurşunlarla hayatını kaybeden Cüneyt Yıldız’ın adının verileceği devlet hastanesinin inşaatı için imzalar atıldı.İmza törenine katılan Cüneyt Yıldız'ın anne ve babası gözyaşlarını tutamadı.

Ağlatan imza töreni

Gürsu İlçesi'nin Ak Partili Belediye Başkanı Cüneyt Yıldız, geçtiğimiz 20 Mayıs günü makamında tartıştığı Zabıta Memuru Fevzi Bekar'ın tabancasından çıkan kurşunlarla yaralandı. Hastaneye kaldırılan Cüneyt Yıldız, doktorların tüm müdahalesine rağmen kurtarılamayıp hayatını kaybetmişti. Şoförü Yener Şimşek'in de yaralandığı olay sonrası cinayet zanlısı Fevzi Bekar, Yozgat'ta polise teslim olmuştu.
Olaydan sonra Bursa'ya gelen Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Gürsu'da Cüneyt Yıldız'ın adının verileceği devlet hastanesi yapılacağını açıklamıştı.Bakan Müezzinoğlu, yapılacak devlet hastanesi için düzenlenen imza töreninekatıldı. Cüneyt Yıldız'ın annesi Sabiha, babası Ahmet Yıldız ileEşi Rana ve çocukları Ahmet Talha veHale Yıldız'ın hazır bulunduğu törende duygu dolu anlar yaşandı. Oğlunun sinevizyon gösterisinde daha önce yaptığı konuşmaları dinleyenSabiha Yıldız'ın, "Yavrum sana nasıl kıydılar" diyerek ağlaması baba Ahmet Yıldız'ın ise katil zanlısına seslenerek, "Orada mutlu musun?" diye haykırması, bazı davetlilerin gözyaşlarını tutamamasına neden oldu. Bunun üzerine 10 dakikalık sinevizyon gösterisine son verildi.Konuşmaların ardından hazırlanan protokole Sağlık Bakanlığı adına Cüneyt Yıldız'ın kızı Hale, hastaneyi yapacak olan Rönesans Holdin Sağlık Yatırımları Yönetim Kurulu Başkanı Kamil Yanıkömeroğlu'nun yerine ise oğlu Ahmet Talha Yıldız imza attılar.
Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu daha sonra Bursa'da, Merkez Osmangazi İlçesi Dikkaldırım Mahallesi'nde yapılacak olan 230 milyon TL'ye mal olması beklenen 750 yatak kapasiteli Devlet Hastanesi'nin temel atma törenine katıldı. Merhum İşadamı Ali Osman Sönmez'in oğlu Celal Sönmez'in 50 milyon TL bağış yapacağı hastane inşaatının protokol töreninde konuşan Sağlık Bakanı Müzezzinoğlu, Bursa'ya bir çok hizmet ve yatırım yapan Ali Osman Sönmez'e sadece ailesinin değil kentin sahip çıkması gerektiğini söyledi.
Ali Osman Sönmez'in oğlu Celal Sönmez'in, hayırsever olarak proje için 1-2 yıl içersinde 50 milyon TL bağış yapmasının çok önemli olduğuna işaret eden Bakan Müezzinoğlu, "Bu her baba yiğidin harcı değildir. Hele hele, seçimden yeni çıkan bir Türkiye'de, hükümetin kurulup kurulmayacağı, erken seçim tartışmaların yapıldığı bir dönemde işadamını özgüveninden dolayı kutluyorum" dedi.
Babası adına hastane inşaatına 50 milyon TL bağış yapacak olan Celal Sönmez'in, bu projenin gerçekleşmesi için törende hazır bulunan çocuklarına vasiyette bulunduğu tören, protokolün imzalanması ile sona erdi.

Kaynak: DHA

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi