Görüş Bildir

Ameliyathane personeli eylemde

İZMİR Eğitim ve Araştırma Hastanesi ameliyathane çalışanları, almadıkları performans ücretlerinden, nöbet paralarının zamanında yatmamasına ve ameliyatların mesai saatlerini dışına taşması nedeniyle yaşadıkları sorunlara tepki gösterip bir günlük iş bıraktı.

Ameliyathane personeli eylemde
İzmir Eğitim ve Araştırma Hastanesi ameliyathane çalışanları, olumsuz çalışma koşullarının düzeltilmesi için bir günlük iş bırakma eylemine gitti. İş bırakan çalışanlar, hastane bahçesinde basın açıklaması yaptı. Sağlık çalışanları adına basın açıklamasınıokuyan Çetin Aslan şöyle dedi:
"Bizler kapalı ortamda güneş yüzü görmeden görev yapan personeliz. Ameliyathanedeki kötü havalandırma şartlarında, hastaya verdiği gazları gün içerisinde defalarca soluyan, bu nedenle de metebolik sorunlar yaşayan personeliz. Bizler, hasta yaşama döndüğünde değil hasta hayatını kaybettiğinde akla gelen suçlanan personeliz. Biz insani şartlarda bir dinlenme odası istiyoruz. Artık iyi yalıtılmış, etkin havalandırma sistemine sahip ameliyathanelerde çalışma istiyoruz. Biz aldığımız radyasyonlardan dolayı, doğacak çocuklarımızın hangi uzuvlarının eksik olacağını ya da hangi hastalıkla doğacağını düşünmeden yaşamak istiyoruz. Ayrıca, performans ücretleri almak istiyoruz, nöbet paralarının zamanında yatırılmasını bekliyoruz ve ameliyatların mesai saatleri dışına taşmasıyla yaşadığımız sorunlardan dolayı yeniden düzenleme bekliyoruz."


Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi