Görüş Bildir

Arınç, Demirtaş’ı suçladı

Başbakan Ahmet Davutoğlu başkanlığında, Başbakanlık Merkez Bina'da düzenlenen Bakanlar Kurulu Toplantısı sona erdi. Bakanlar Kurulu Toplantısı yaklaşık 4 saat sürdü.

Arınç, Demirtaş’ı suçladı

 Başbakan Yardımcısı ve Bakanlar Kurulu Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç, toplantı sonrası basına açıklamalarda bulundu.

>Şüphesiz “Çözüm Süreci” ile alakalı Sayın Cumhurbaşkanımız da Başbakanımız da Bakan arkadaşlarımız da düşüncelerini ifade etti. Benim bunları tekrar etmem ne kadar doğru bilmiyorum ama sorulara geçelim cevaplamaya çalışalım.

>2 YILLIK GECİKME NEDEN

>Geçtiğimiz Cumartesi günü İstanbul'da HDP milletvekili bir tarafta da Sayın Bakanların bulunduğu 10 maddelik bir açıklama yapıldı. PKK bahar aylarında grubu toplayıp silahları bırakma çağrısı yapacaktır. Bazı anayasal değişikliklerin yapılması yine bazı hususların da tartışmaya açılması istenmektedir. Bu her iki taraf için de makul görüldüğü için önemli bir noktadır. 2013 yılının Nevruz ayında Öcalan'ın bir mesajı vekiller tarafından okunmuştu ve silah bırakılsın denilmişti. 2013’teki bu noktadan 2 yıl sonra böyle bir noktaya gelinmiş bulunuyor. 2 Yıllık bir gecikme var denilebilir, çünkü bu 2 yıl içinde silahları bırakmadılar sembolik olarak biraz dışarı çıksalar da silah bizim için güçtür dediler ve silah bırakmadılar. Çok büyük olaylar yaşanmadı ama bunun yanında kamu düzenini bozan başka olaylar yaşandı. Mahalleleri kurtarılmış bölge haline getirmek, insanları öldürmek, çocuk ve kadınların zarar gördüğü doğrudan terör olayları az da olsa kendini göstermeye başladı. Bunun için diplomatik bir lisan da kullanmayacağım.

>ÇÖZÜLME SÜRECİ DEĞİL

>Cumartesi günkü toplantıda 3 HDP'li vardı ve onlar samimi olarak ellerinden geleni yapmaktadır. Bu kişiler aynı zamanda İmralı'ya giden heyet içinde de 2 yıldan bu yana yer alıyorlar. Görüşmeye gidip de bir daha gidemeyenler de vardır. Bunlar neden gidememiştir kim istememiştir ben bunları çok iyi bilirim. Çok özel bilgilere sahip bir insanım. Sayın Selahattin Demirtaş'ı eleştirdiğimde bazı konuları istemesem de gündeme getirmiştim.

>SÜRECE EN BÜYÜK ENGEL DEMİRTAŞ’TIR

>Demirtaş çözüm süreci konusunda iyi niyetli çaba gösteren, bu süreci başarıya ulaştırmak isteyen biri de değildir. Ben buna yürekten inanıyorum. Dilerim ki bu noktadan sonra bu süreci baltalayacak hareket içinde olmasın. Bu proje üzerinde çalışanlar var, hangi projelerin kimler tarafından piyasaya sürüldüğünü de çok iyi biliyorum. Bu hareketler içinde kızıl yıldız bulunduran bir yapının da gündemindedir. Adalet Partisi'nde Anavatan Partisi'nde en önemli görevlerde bulunmuş birisi Doğu Perinçek'in partisinde boy gösterebiliyor. AK Parti'de ikinci adamlıktan HDP'ye giden birinden de bahsedebiliriz. Bu proje için de birileri küçültülmeye birileri büyütülmeye çalışılır. Ben kendisini uyarmıştım en büyük engelin egosu olduğunu söylemiştim. Çözüm sürecine bugüne kadar ne kadar engel çıkartılmışsa bunların en başında Selahattin Demirtaş vardır. Bundan sonra bu konuda konuşmak niyetinde değilim. Çözüm sürecinde iyi niyetli çabalar gösteren insanlar anlayışla rasyonel kararlar vermişlerdir. Bu karar 10 madde üzerinde değil geçtiğimiz temmuz ayında çıkartılan kanunla uygulanabilir duruma gelmiştir. Önümüz seçimdir yapılacak anayasal çalışmaları önümüzdeki seçimlerden sonra da mutlaka alırız. Verdiğimiz sözler var bunların bilincindeyiz.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi