Bafra'nın gönül dostları hasret giderdi

Bafra Gönül Dostları Derneği tarafından organize edilen gecede, Samsun'un Bafra İlçesi'nde geçmişte görev yapan bürokratlar ile ilçede sakinleri bir araya gelip hasret giderdi.

Bafra'nın gönül dostları hasret giderdi

Bafra İlçesi'nde geçen yıllarda görev yapan emekli ve halen görevlerini sürdüren eski milletvekilleri, bürokrat, savcı ve işadamları Ankara'da bir araya geldi. Bafra Gönül Dostları Derneği tarafından düzenlenen etkinlikte hasret giren Bafralılar, duygulandı. Bafra Gönül Dostları Grup Sözcüsü ve Bafra eski Cumhuriyet Başsavcısı Özer Gürbüz, geçmiş yıllarda Bafra'da görev yaptıklarını anlatırken şöyle dedi:
"Bu zaman süresi içinde çok sayıda dost edindik. Bafra'da hayatımız boyunca unutamayacağımız anılarımız oldu. Sevgili dostlar, bu gece yine, Bafra dostluğu içerisindeyiz. Bizler çok farklı yerlerde memur olarak görev yapmış olmamıza rağmen, sadece Bafra için bir araya geliyoruz. Günümüzde, bir selam bile verirken düşünerek veriliyor. Bir hatır sormak da, geçersiz sayılıyor.Bu vefa ve dostluk pek rastlanacak yapıda değil. Biz Bafra'da görev yaparken, hakim, savcı, kaymakam arkadaşlar Bafra'nın kültürel yapısıyla öyle bir dostluk yakaladık. Bunu başarmak kolay değil, görev yaptığınız her yerde bu tür birliktelikleri sağlamak her zaman mümkün olmuyor. Hele bizim mesleği yapıyorsanız bu daha da zor. Doktor, kaymakamsanız gittiğiniz yerde halkla irtibat kurabilirsiniz. Ama hakim ve savcıysanız, her zaman iki taraf var karşınızda biri davalı biri davacı, aynı ilişkileri kurabilmek çok zor oluyor."
Adalet eski Bakanı Prof. Dr. Hikmet Sami Türk ise,"Üç Bafralı var;Bafra'da doğanlar. Bafra'ya sonradan gelenler (mesela benim gibi) veBafra'da görev yapanlar" dedikten sonra şöyle konuştu:
"Bafra'yla gönül bağını kaybetmeyen insanlar, bu akşam burada bir araya gelmenin mutluluğunu yaşıyor.Baframız, yıllarca hep il olmanın özlemi içindedir. Çok vaatler verildi, fakat olmadı. Bugün de altyapısı hazırlanmadan yürürlüğe giren 'Bütünşehir Yasası' ile Bafra'nın gelirleri kısıtlandı. Bu şartlarda hizmet açısından ilçe belediyeleri, büyükşehir belediyesinin onayını almak zorunda bırakıldı. 30 ilden büyük ilçede, başkanımızın bu şartlarda hizmet vermesi çok zorlaştı.Bu zor şartlarda hizmet vermeye çalışan belediye başkanımıza çok iş düşüyor. Çalışmaların da bize de bir görev düşüyor ise, her zaman katkı vermeye hazırız."
Milli Eğitim eski Bakanı Metin Bostancıoğlu daBafra'dakianılarını anlattı.Katılanlar gecenin sonunda hatıra fotoğrafı çektirdi.

Kaynak: DHA