Bakan Avcı, Yunus Emre'nin kabrine gül suyu döktü

Büyük Türk düşünürü ve halk ozanı Yunus Emre, Eskişehir'in Mihalıççık İlçesi'ndeki kabri başında anıldı. Anma törenie katılan Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, Yunus Emre'nin kabrine gül suyu döktü.

Bakan Avcı, Yunus Emre'nin kabrine gül suyu döktü

Yunus Emre Kültür ve Sanat Haftası etkinlikleri kapsamında, Eskişehir'in Mihalıççık İlçesi'ne bağlı, daha önce belde olan Yunus Emre Mahallesi'nde anma töreni düzenlendi. Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, Vali Güngör Azim Tuna, AK Parti Milletvekili Salih Koca ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Abdülkadir Adar ile çok sayıda kişinin katıldığı törenlerde Yunus Emre'nin birbirine yakın olan 3 ayrı mezarı ziyaret edilerek dua okundu.
Bakan Nabi Avcı, Yunus Emre'nin kabrinin üzerine gül suyu döktü. Avcı daha sonra görüntü alan basın mensuplarına gülsuyu ikramında bulundu.
Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, törende yaptığı konuşmada, "Gençlerimizin, çocuklarımızın Yunus Emre'yi tanımaları sevmeleri için emek veren bütün yazarlarımıza ve şairlerimize çok teşekkür ediyorum. Gençlere okumaları için Yunus Emre'yi anlatan Sezai Karakoç'un Yunus Emre kitabı, Burhan Toprak'ın Dil ve Sanat kitabında ballar balını buldum bölümü Yunus Emre'ye ait bir bölüm. Bunları okumaları için gençlere tavsiye ediyorum" dedi.
Yapılan konuşmaların ardından şiirler okundu, Tasavvuf Musikisi Korosu da Yunus Emre'den kaside ve ilahiler sundu. Etkinlikler geleneksel Yunus aşı olan etli pilav ikramıyla sona erdi.

Kaynak: DHA