Görüş Bildir

Bakan Elvan’dan hızlı tren müjdesi

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan Türk Hava Yollarına ait bir uçakla İstanbul’a gitti. Atatürk Havalimanında yapmış olduğu açıklamada “400 kilometre sürat yapan trenler geliyor” diye müjde verdi.

Bakan Elvan’dan hızlı tren müjdesi

 Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan Türk Hava Yollarına ait bir uçakla İstanbul’a gitti. Elvan, İstanbul Atatürk Havalimanı VIP Salonunda yapmış olduğu açıklamada "Demiryolu sektöründe, 2003 senesinde 580 milyon TL’lik yatırım söz konusuydu, önceki sene biz beş milyar TL’lik yatırım gerçekleştirdik. Ülkemizin Demiryolu yatırımlarına ne kadar önem verdiğini tüm dünya biliyor. Uluslararası fuarları artık İstanbul'da yapmak istiyorlar" diye açıkladı.

>TÜM DÜNYA BİLİYOR                                

>Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, ‘5. Uluslararası Demiryolu Hafif Raylı Sistemler Lojistik Fuarı’na katılmak için Ankara’dan İstanbul'a gitti. Atatürk Havaalanında gazetecilerin sorularına cevap veren Bakan, Demiryollarında Türkiye'nin çok önemli bir atılım gerçekleştirdiğini söyleyerek, “Son 12 yılda 42 milyar TL’lik bir yatırım gerçekleştirdik. Bundan böyle Demiryolu yatırımlarımıza daha fazla ağırlık vereceğiz. Ülkemizin demiryolu yatırımlarına ne kadar önem verdiğini tüm dünya biliyor ve bu tür uluslararası fuarların İstanbul'da düzenlenmesini talep ediyorlar. Bizim açımızdan da memnuniyet verici bir hadise” diye konuştu.

>400 KM SÜRAT YAPABİLEN HIZLI TREN

>Bakan Elvan son olarak Yavuz Sultan Selim Köprüsü ve hızlı şimendifer çalışmalarına ilişkin açıklama yaparak sözlerini şöyle sürdürdü;

>"Köseköy'den Yavuz Sultan Selim Köprüsü oradan da 3. Havalimanı, oradan da Halkalı'ya uzanan güzergah demiryolu projesini tamamlayacağız. Hedefimiz 2015 seneyi içerisinde bunun ihalesine çıkmak. Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nü bu yılsonu itibariyle vatandaşlarımızın hizmetine sunacağız. Biran önce bu 3. köprümüzün üzerinden geçen demiryolu hattının da işlevsel hale gelmesini istek ediyoruz. Yap-işlet-devret modeliyle ihaleye çıkmak istiyoruz. Ancak Köseköy'den Halkalı'ya kadar olan kesim içinde Devlet Demir Yolları'na ait olan hattında da kullanma imkanı vermek istiyoruz. Böyle bir imkanı sağlarsak oldukça cazip bir proje olacağını düşünüyoruz. Sincan hızlı şimendifer hattımız saatte 350-400 kilometre sürat yapabilecek olan trenlere müsait inşa edilecek”

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi