Başbakan Davutoğlu: Çözüm süreci hedefine ulaşmada...

Başbakan Ahmet Davutoğlu ABD ve Portekiz ziyaretleri nedeniyle bir erken yapmış olduğu Grup Toplantısında Çözüm Süreciyle alakalı önemli açıklamalarda bulundu.

Başbakan Davutoğlu: Çözüm süreci hedefine ulaşmada...

 Başbakan Ahmet Davutoğlu ABD ve Portekiz ziyaretleri nedeniyle bir erken yapmış olduğu Grup Toplantısında Çözüm Süreciyle alakalı önemli açıklamalarda bulundu.

>Başbakanın önemli açıklamalarından bazı paragraflar şöyle;

>MHP lideri Bahçelinin açıklamalarına şahit oldunuz, Şah Fırat operasyonunda resmen darbe çağrısı yaptılar, bizim bu operasyonda kutsal emanetlerimiz korundu.

>Karargahta olmamdan rahatsız oldular, eskiden hükümetlerin askere selam durma dönemi vardı, o dönem bitti artık. Cumartesi günü çok önemli bir gündü. Çözüm süreci hedefine ulaşmada çok önemli bir aşamaya geldi.

>Terör yüzünden 35 bin vatandaşımızı kaybettik, yaklaşık 1 trilyon 200 milyar lira para harcadık. Yılda 0.25 kalkınabilseydik. 500 milyar dolar tasarruf ederdik.

>Marksist ideolojiler; devletin ret, inkar politikaları bize 500 milyar dolar kaybettirdi.

>2003'te her vatandaşın çocuğuna istediği ismi verilmesi serbest bırakıldı. Ben de kendi kızımda aynı problemi yaşadım. İsmi Arapça diye.

>Biz gönül diliyle konuşuyoruz. Dolayısıyla gönül diliyle konuşanın tercümana ihtiyacı yoktur.

>Artık bu toprakların dağı da, merası da, türküleri de şen şakrak olacak.                                

>28 Şubat süreci üç şeyle anılmıştı; neydi bunlar? Yasaklar, yolsuzluklar ve yoksulluklarla. İşte Ak Parti bu üç şeye karşı mücadele verdi.

>Yasaklar, yolsuzluklar ve yoksulluklar. Bu yeni dönemde son kalıcı izler de siliniyor. Bu yıl TSK tankları Suriye'de yürüdü.

>‘Silahları bırak’ çağrısının ardından bir oyalama olursa kamu düzeni olduğu yerde hiçbir şekilde taviz vermeyeceğiz. Türkiye'de bir daha kardeş kavgasına izin vermeyeceğiz.

>8 Mart'ta GAP Eylem Planı açıklanacak.

>Cumartesi'den beri partilere bakıyorum. CHP'nin bu dönemde bu sürece muhalefet partisi sorumluluğunda destek vermesi gereklidir.

>HDP'lilere de sesleniyorum: Dolmabahçe'de başka şeyler konuşulurken bazıları başka şeyler konuşuyor. Bu ikilcilikli dili bıraksınlar, yoksa Onlar kaybeder.

>Aziz milletim karşılaştığınız komşunuzla kucaklaşın. Selamların en güzeliyle Es- Selamü Aleyküm deyin. Bu sadece selam değildir. Ben senden eminim demek. Buradan kampanya başlatıyorum. 77 milyon herkes birbiriyle selamlaşsın” diye konuştu.

Kaynak: Diyarbakır Söz