Görüş Bildir

Başbakana haraket ettikleri iddiasıyla yargılanan 3 kişiye beraat

Samsun'a geçen yıl gelen Başbakan Ahmet Davutoğlu'na astıkları pankartla hakaret ettikleri iddiasıyla tutuksuz yargılanan 19 yaşındaki Alper Kaan Y., 22 yaşındaki Elif G. ve 24 yaşındaki Mert Deniz Ö., beraat etti.

Başbakana haraket ettikleri iddiasıyla yargılanan 3 kişiye beraat

Olay, 7 ay önce Atakum İlçesi Denizevleri Mahallesi Atatürk Bulvarı'ndameydana geldi. Başbakan Ahmet Davutoğlu, geçenEylül ayında geldiği Samsun'da bir dizi ziyaretlerde bulundu.Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi öğrencileri Elif G. ve Mert Deniz Ö. ile işsizAlper Kaan Y., Başbakan Davutoğlu'nun aracının geçiş güzergahında bulunan bir üst geçitte, "Davutoğlu defol. Karadeniz'den Kobani'ye sürüyor mücadelemiz. SDP, DEV-LİS" yazılıpankart astı ve bunun fotoğrafınısosyal paylaşım sitesinden paylaştı. Bu pankartla ilgili soruşturma başlatan polis çevredeki güvenlik kamerası görüntülerinden 3 şüpheliyi belirleyip, gözaltına aldı. Polisteki işlemlerinin tamamlanmasının ardından adliyeye sevk edilen şüpheliler, savcılık ifadelerinin ardından tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.
Samsun 2'nci Asliye Ceza Mahkemesi tarafından haklarında2 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açılan 3 sanık, karar duruşmasında hazır bulundu. Şüphelilerden Mert Deniz Ö.,pankart ve bunun asılması ile ilgisinin bulunmadığını, kamera inceleme tutanağında fotoğrafı olan kişinin de kendisi olmadığını belirterek, beraatini istedi. Diğer iki sanık da suçlamayı kabul etmeyip beraatlerini istedi.
Alınan ifadelerin ardından kararı açıklayan mahkeme, yöneltilenfiilin kanunda suç olarak tanımlanmaması nedeniyle 3 sanığın beraatine karar verdi.
Sanıklardan Mert Deniz Ö,. 2012 yılının Ağustos ayında arkadaşı Y.B.B. ile dönemin Başbakanı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın fotoğrafının bulunduğu ve üzerinde 'Atış serbest, hedef Tayyip' yazılı fotoğrafa dart attıkları iddiasıyla hakim karşısına çıkmış ve arkadaşı Y.B.B. ile birlikte beraat etmişti.

Kaynak: DHA

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi