Görüş Bildir

Biyokaçakçısı Rus turistlere 77 bin 102 TL ceza

Mersin'in Çamlıyayla İlçesi'nde, şüphelenilen 2 Rus vatandaşının çantasında yapılan aramada çıkan 37 kelebek ve 45 böcek nedeniyle 77 bin 102 lira para cezası verildi.

Biyokaçakçısı Rus turistlere 77 bin 102 TL ceza

2 Mayıs'taormanlık alandaki hareketlerinden kuşkulanılan2 Rusya vatandaşını kontrol eden Doğa Koruma ve Milli Parklar Mersin Şube Müdürlüğü ekipleri,çantalarında yaptığı aramada 37 kelebek ve 45 böcek buldu. Yasadışı yollardan yurt dışına kelebek ve böcekleri çıkarmak isteyen iki biyokaçakçısına 77 bin 102 lira idari para cezası verildi. Doğa Koruma ve Milli Parklar Mersin Şube Müdürü Ahmet Çörtük, 2 Rus uyruklu vatandaşın sırt çantası ile ormanda gezerken, Tarsus Doğa Koruma ve Milli Parklar Şefliği'ne bağlı orman muhafaza memurları tarafından fark edildiğini belirterek, "Elinde atrap görünce muhtemelen kelebek ve böcek yakalamaya çalıştıklarını düşünen ekipler, iki vatandaşı kimlik ve pasaport tespiti için Çamlıyayla karakoluna getiriyorlar. İfadelerinin ardından kontrol edilen çantada 37 kelebek ve 45 böcek bulunuyor. Şube Müdürlüğümüz olaya müdahil oldu. Kişi başına 38 bin 551 TL ceza kestik. Belki de o iki Rus vatandaşının kaçırmaya çalıştığı türler endemik türdü, türünün tek örneği idi. Bizim bunlara müsaade etmememiz gerekiyor" dedi.
Mersin'in biyoçeşitlilik anlamında çok zengin bir il olduğunu kaydeden Müdür Çörtük, "Olayın yaşandığı Çamlıyayla ilimizin en bakir yerlerinden biri. Yakalanan böceklerin çoğu kelebek ve kelebek olacak olan böcekler. Bir yerde ne kadar çok kelebek çeşidi varsa, oranın doğal anlamda bozulmadığını gösterir. Türkiye'de 400 kelebek türü olduğu söyleniyor ve bunun 200'ü Mersin'de bulunuyor. vatandaşlarımızında ricam, ormanda gezerken, özellikle yabancı uyruklu vatandaşlardan ellerinde atrap olanlar ya da karavan ile dolaşıp arkasında motosiklet olanları bize bildirsinler, araştıralım" diye konuştu.

Kaynak: DHA

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi