Görüş Bildir

Boşanma davası açtığı eşi oğlunu kaçırdı

Görücü usulüyle evlendiği eşinden şiddet ve hakaret ettiği gerekçesiyle boşanma kararı alan 24 yaşındaki tıp teknisyeni Nesibe Öztaş, eşinin 2.5 yaşındaki oğlunu kaçırdığını iddia ederek yetkililerden yardım istedi.

Boşanma davası açtığı eşi oğlunu kaçırdı
Nesibe Öztaş, 2011 yılında bir akrabası aracılığıyla tanıştığı özel güvenlik görevlisi Barış Öztaş ile evlendi. Çiftin 1 yıl sonra erkek çocukları dünyaya geldi. Aile içi şiddet ve geçimsizlik nedeniyle geçen 10 Mart'ta Muğla'nın Milas İlçesi'ndeki evinden ayrılan Nesibe Öztaş, birkaç günlüğüne Fethiye'de kayınpederi Sami Öztaş'ın yanına bıraktığı 2.5 yaşındaki oğlu Ali'yi de alarak Ankara'daki ailesinin yanına döndü. Öztaş'ın, 25 Mart'ta Ankara Batı 3'üncü Aile Mahkemesi'ne açtığı boşanma davasında mahkeme, çocuğun velayetinin tedbiren anneye verilmesini kararlaştırdı.
ÇOCUĞU DA ALIP UZAKLAŞTI
Aynı gün Ankara'ya gelen Barış Öztaş, eşi ve oğlunu iddiaya göre zorla otomobile bindirerek Fethiye'ye yola çıktı. Ankara- Eskişehir yolu üzerindeki bir akaryakıt istasyonunda tuvalete gitmek bahanesiyle otomobilden inen Nesibe Öztaş, kaçırıldığını söyleyerek istasyon çalışanlarından yardım istedi. Bunu gören Barış Öztaş, çocuğuyla birlikte otomobiliyle uzaklaştı. Olaydan sonra Ankara'ya dönen Nesibe Öztaş, annesini de alarak Fethiye'ye geldi. Polis merkezine giderek başvuruda bulunan Nesibe Öztaş, oğlunu gören ya da yerini bilenlerden yardım istedi.
'ŞİDDET, HAKARET GÖRDÜM'
Oğlunun fotoğraflarına bakarak gözyaşı döken Öztaş, 5 gündür oğlundan haber alamadığını söyledi. Uzaklaştırma kararı olmasına rağmen eşinin oğlunu kaçırdığını öne süren Öztaş şöyle dedi:
"Evliliğimizde şiddet, hakaret gördüm, ailemle görüştürülmedim. 10 Mart'ta evden ayrılarak boşanma kararı aldım. 25 Mart'ta eşim, kaynım, kayınpederim ve 1 arkadaşıyla Ankara'ya gelmiş. Beni ve oğlumu zorla arabaya bindirdiler. Ankara- Eskişehir yolunda tuvalete gitmek bahanesiyle araçtan indim. Yardım isteyince eşim arabadaki çocuğum ve çantamla uzaklaştı. Çocuğumdan haber alamıyorum."
'ÇOCUĞUN KENDİSİNDE OLDUĞUNU SÖYLEDİ, ÇIKIP GİTTİ'
Eşinden şikayetçi olduğunu kaydeden Öztaş, "Eşim dün emniyete gelerek ifade verdi. Çocuğun kendisinde olduğunu ancak yerini söylemeyeceğini belirtti. Sonra gülerek çıktı gitti. Çaresiz kaldım. Çocuğum bensiz yapamaz. 'Anne' diye bağırarak uyanışları vardır. Bensiz sürekli ağlar. Çocuğumu görenlerden yardım istiyorum. 155'i arayarak haber versinler. Evladım olmadan yaşayamam" diye konuştu.
Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi