Büyük Usta Yaşar Kemal son yolculuğuna...

Ünlü yazar efsanevi isim, büyük usta Yaşar Kemal’in vefatı tüm Türkiye’yi yasa boğdu. Büyük Usta’nın cenazesi Teşvikiye Camii’nde.

Büyük Usta Yaşar Kemal son yolculuğuna...

 İstanbul Tıp Fakültesi Hastanesi’nde tedavi gören 92 yaşında Cumartesi günü yaşama gözlerini yuman Büyük Usta Yaşar Kemal’in cenazesi, eşi Ayşe Semiha Baban ve yakınları tarafından hastanenin morgundan alınarak Teşvikiye Camii’ne getirildi. TSK’nın da camiye çelenk göndermesi dikkatlerden kaçmadı.

>Camii girişinde taziyeleri kabul eden Büyük Usta Yaşar Kemal’in eşi Ayşe Semiha Baban “Hepimizin başı sağ olsun, tabii ki hepimizin kaybı” diye konuştu.

>Büyük Usta, efsanevi yazar Yaşar Kemal, bugün Teşvikiye Camii’nde kılınacak öğle namazının akabinde toprağa verilecek. Öğleden sonra saat 15.30’da Lütfi Kırdar Kongre Merkezi’nde bir tören de  düzenlenecek.

>SİYASİ KATILIYOR

>Cenaze törenine sanat ve siyaset dünyasından da çok sayıda isim katılacak. Cumhuriyet Halk Partisi lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Halkların Demokratik Partisi Lideri Selahattin Demirtaş başta olmak üzere birçok siyasetçi Teşvikiye Camii’nde.

Kaynak: Diyarbakır Söz