Görüş Bildir

CHP'lilerden Ermeni Yetimhanesi'ne ziyaret

CHP Genel Sekreteri Gürsel Tekin ve CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu seçim çalışmalarını bugün Tuzla'da sürdürdü. Tuzla'da yıkılmak istenen Ermeni Yetimhanesi'ne destek ziyaretinde bulunan Tekin ve Tanrıkulu'na partililer de eşlik etti.

CHP'lilerden Ermeni Yetimhanesi'ne ziyaret

TEKİN: BU KADAR HUKUKSUZ BİR DÖNEM OLMADI

CHP Genel Sekreteri Gürsel Tekin, yetimhanenin tapusunun sürekli el değiştirmiş olmasına dikkat çekerek, "Bu hangi gerekçelerle oldu? Neden bu kadar hızlı değiştirildi? Hazinenin buradaki tutumu, bilir kişi raporu nedir ? Hukukun bu kadar ayaklar altında olduğu hiçbir dönem olmamıştır. Buna 12 Eylül dönemi de dahil" dedi.

TANRIKULU: KAMULAŞTIRILMALI

Ortak tarihi mirasın kamu yararına kullanılması gerektiğini belirten CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu da , "Başka bir ranta dönüştürülmemesi lazım. Özel mülkiyet olabilir. Devlete düşen özel mülkiyeti olan bu yerleri ranta dönüştürmeden tarihi mirasın ruhuna uygun bir şekilde kullanılmasını sağlamaktır. Ermeni yetimhanesi bir çok şahsiyetin başta Hrant Dink olmak üzere eşiyle birlikte yaşadığı bir yerdir. Bu ortak mirasın korunması lazım. İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne düşen burası ne kadar özel mülkiyetteyse de kamulaştıracak, ruhuna uygun bir şekilde yaşamasını sağlayacak" diye konuştu.

Mülk sahibine de seslenmek istediğini söyleyen Tanrıkulu, "Her şeye rağmen burada bir yapı yapamazsın. Eğer yapı yaparsan boğazından fitil fitil gelir"dedi.

TEKİN: İKTİDARIMIZDA İADE EDECEĞİZ

CHP iktidarında yetimhanenin vakfa iade edileceğini söyleyen Tekin, "En kısa sürede bir kanun teklifiyle gasp edilmiş mallar, en azından burayla ilgili tabunun iadesiyle ilgili bir çaba sarfedeceğiz" dedi.

Kaynak: DHA

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi