Çin Başkonsolosluğu önünde Doğu Türkistan eylemi

Çin'in Doğu Türkistan'daki Müslümanlara yönelik saldırılarını protesto eden kalabalık grup, Çin'in İstanbul Başkonsolosluğu önünde eylem yaptı.

Çin Başkonsolosluğu önünde Doğu Türkistan eylemi


Büyük Turan Hareketi Partisi'nin öncülüğünde Tarabya Sahili'nde saat 19.30 sıralarında toplanan kalabalık grup, ellerindeki bayrak, döviz ve pankartlarla, sloganlar eşliğinde Çin Başkonsolosluğu önüne yürüdü. Polis ekiplerinin ise herhangi bir olaya karşı TOMA ve barikatlarla önlem aldığı görüldü.

Başkonsolosluğun önünde bir süre slogan atıp meşaleler yakan grup, iftar saatinin gelmesiyle Çin Başkonsolosluğu önünde dağıtılan yiyeceklerle oruçlarını açtı.

İftar yaptıktan sonra yeniden Tarabya sahiline inen grup, burada dev bir Doğu Türkistan bayrağı açarak, sloganlarla protesto gösterilerine devam etti. Gösterilerde temsili çocuk tabutları da dikkat çekti.

Grup adına basın açıklaması yapan Büyük Turan Hareketi Partisi Genel Başkanı Varol Esen, "Dünyanın gözü önünde yapılan bir katliam var. Dünyanın her tarafında Türkler yok edilmekte, katliama uğramaktadırlar. Doğu Türkistan'da Uygur kardeşlerimiz, Çin'in baskı rejimi altında hapishanelerde ve daha değişik şekilde öldürülüp yok ediliyor. Tüm dünyanın gözü önünde yapılan bu soykırım, bu asimile uygulaması, nedense Türk milletine geldiğinde gözler görmez, kulaklar duymaz oluyor" dedi.

Grup, eylemin ardından olaysız şekilde dağıldı.

Kaynak: DHA