Denizli D tipi cezaevinde mahkuma falakayla işkence iddiası

Denizli D Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu'ndaki hükümlü 25 yaşındaki Hakan Tırman'ın falakaya yatırılarak gardiyanlar tarafından işkenceye maruz kaldığı ve doktora gönderilmediği iddia edildi.

Denizli D tipi cezaevinde mahkuma falakayla işkence iddiası
Evli ve 1 çocuk babası Hakan Tırman, 3 yıl önce 'Cinayete yardım ve yataklık' suçundan tutuklandı. Denizli D Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu'na konulan Tırman'a yargılandığı davada 6ı yıl hapis cezası verildi. Çeşitli suçlardan sabıkalı Tırman'ın geçen cuma günü koğuşta yapılan aramada bulunan bir bıçak nedeniyle gardiyanlar tarafından falakaya yatırıldığı öne sürüldü. Tırman'ın ev kadınıablasıİlknur Tırman, şunları anlattı:
"Geçen Cuma günü kardeşimi ziyaret etmek için cezaevine gittim. Yanıma terlikle güçlükle yürüyerek geldi. Ayaklarına baktığımda altının morluklar içinde ve şiş olduğunu gördüm. Bana koğuşta bıçak bulunduğunu, bu nedenle; gardiyanların kendisini odaya götürüp, falakaya yatırdıklarını söyledi. Kardeşim gördüğü işkence yüzünden yürüyemez hale gelmiş, rapor almaması için hastaneye de göndermiyorlarmış. Kardeşim suç işlemiş olabilir ama işkenceyi hak etmiyor."
İlknur Tırman, kardeşine işkence yapanların cezalandırılmasını isterken,Adalet Bakanlığı'na konuyla ilgili dilekçe gönderdiğini söyledi. Tırman,"Avukatımız aracılığıyla da Denizli Cumhuriyet Savcılığı'na suç duyurusunda bulunacağım. Cezaevleri suç işleyen kişileri topluma kazandırması gereken yerler, işkence yapılacak yerler değil" diye konuştu.



Kaynak: Diyarbakır Söz