Görüş Bildir

Denizli'de sağlık çalışanları Dr. Arslan'ı andı

Denizli'de görev yapan sağlık çalışanları, Gaziantep'te 2012 yılında hasta yakını tarafından uğradığı bıçaklı saldırı sonucu yaşamını yitiren Dr. Ersin Arslan'ı ölüm yıl dönümünde andı. Şiddet kınanırken, 2012 yılından bugüne kadar ülke genelinde 31 bin 767 sağlık çalışanının saldırıya uğradığı açıklandı.

Denizli'de sağlık çalışanları Dr. Arslan'ı andı

Pamukkale Üniversitesi Hastanesi önündeki eyleme; Denizli Tabip Odası Başkanı Gökhan Önem, Diş Hekimleri Odası, Eczacılar Odası, Sağlık Emekçileri Sendikası, Aile Hekimleri Derneği, Türk Sağlık-Sen ve Sağlık Çalışanları Birlik ve Dayanışma Derneği temsilcileri ile doktorlar ve hemşireler katıldı. Geçtiğimiz günlerde kentte yaşanan olayda; bir hasta yakınının sandalyeli saldırısı sonucu parmağı kırılan Aile Hekimi Dr. Mehmet Ali Balcı da eylemde yer aldı. Grup adına basın açıklamasını Denizli Tabip Odası Başkanı Gökhan Önem, yaptı.
Gaziantep'teki Devlet Hastanesi'nde, 17 Nisan 2012'de bir hasta yakını tarafından bıçaklanarak öldürülen Dr. Ersin Arslan'ın ölüm yıldönümü olduğunu hatırlatan Tabip Odası Başkanı Önem, şiddeti kınadı. Sağlık Bakanlığı'nın şiddete karşı kurulan 113 Beyaz Kod kayıtlarına göre; her ay bine yakın, her gün 30'dan fazla sağlık çalışanına şiddet ihbarı yapıldığını söyleyen Tabip Odası Başkanı Önem, "Bakanlığın kayıtlarına göre, 14 Mayıs 2012'den, 2015 Mart ayına kadar 31 bin 767 sağlık çalışanı şiddete uğramıştır. Bunların 18 bini hekim, 13 bini ise diğer sağlık çalışanlarıdır. Saldırıların üçte biri fiziki saldırıdır. Sağlık Bakanlığı Dr. Ersen Arslan'ın ölümünden bu yana sağlıkta şiddeti önlemeye katkısı olabilecek hiçbir gerçek tedbir almamıştır. Çünkü Sağlık Bakanlığı, sağlıkta dönüşüm için şiddete ihtiyaç duymaktadır. Bugün Türkiye'de sağlıkta kaos vardır. Böyle sağlık sistemi olmaz. Bu şartlarda hekimlik yapılamaz, nitelikli sağlık hizmeti verilemez" dedi. Eylemin ardından sağlık çalışanları dağıldı.

Kaynak: DHA

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi