Görüş Bildir

Deprem Simav'da korku ve paniğe yol açtı

Kütahya'nın Hisarcık ilçesinde dün meydana gelen 5,1 büyüklüğündeki deprem, Simav'da da hissedildi. Halk panikle sokaklara döküldü. Hisarcık, Simav ve Pazarlar ilçelerinde yarın eğitime ara verilecek.

Deprem Simav'da korku ve paniğe yol açtı

Simav Kaymakamı Yüksel Ünal, "Artçılar hala devam etmektedir. Jandarma ve emniyet ekiplerimiz şehirde incelemelerde bulundular. Bazı binaların bacaları yıkıldı, bazı binalarda çatlaklar oluştu. Ancak en sevindirici olay can kaybının olmaması. Mal kaybı ile ilgili şuan detaylı bir bilgimiz yok. 3 vatandaşımız yaralandı, bunlar da ayakta tedavi edildi. Vatandaşlar panik halinde. Bir seneden beri vatandaşımız rahat uyuyamıyor. Köylerde elektrik kesintisi oldu. Şehir merkezinde vatandaşlar evlerine girmiyor, artçıların devam etmesi tedirginliği artırıyor’’ dedi. Okulların yarın tatil edildiğini belirten Ünal, "Sivil Savunma ve Kızılay ilçemize gelecek, psikolojik destekte bulunacak. Afet kurumundan gelecek ekiple hasar tespiti yapılacak. Bu deprem bizi bayağı sarstı, çok hissettik‘’ diye konuştu.

Simav Devlet Hastanesi Başhekim Yardımcısı Dr. Hakkı Altaş, ‘’Deprem esnasında hastane acil servisinde nöbetçiydim, çalışıyorduk. Şiddetli bir deprem oldu. Fakat hastanemizde herhangi bir hasar yok. Depremden dolayı başına bir cisim düşmesi nedeniyle yara alan hastamızın tedavisini yapıp taburcu ettik. Psikolojik olarak etkilenip gelen hastalarımıza müdahele ettik. Bazı kritik hastalarımızın tahliyesi kolay olsun diye acil servise aldık. Hastanemizde hasar yok, çalışmamıza devam ediyoruz" şeklinde konuştu.

Simav'da halk panik halinde geceyi dışarıda geçiriyor. Vatandaşlar çocuklarını ve battaniyelerini alarak arabalarında barınmaya çalışıyor. Bazı vatandaşlar da parklarda battaniye ile kendileri ve çocuklarını soğuktan korumak için mücadele ediyor. İmkanı olanlar ilçeyi terk ediyor.

CİHAN

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi