Görüş Bildir

Elazığ'da Çin Protestosu

Elazığ'da Ülkü Ocakları tarafından dün iftardan sonra yapılan yürüyüşte, Doğu Türkistan'daki Müslümanların yaşadıklarına dikkat çekildi. Doğu Türkistan'da öldürülenler için kılınan gıyabi cenaze namazından sonra grup sessizce dağıldı.

Elazığ'da Çin Protestosu

PTT meydanında iftardan sonra toplanan yaklaşık 3 bin kişi, sloganlar atarak Gazi Caddesi'nden öğretmen evine kadar yürüdü. Çin tarafından Doğu Türkistan Müslümanlarına yapılan zulmün kınandığı yürüyüşe MHP Elazığ Milletvekili Yavuz Temizer, İl başkanı Abdulvahap Erdem, partililer ve vatandaşlar katıldı. Öğretmen evi önünde toplanan kalabalığa konuşma yapan Elazığ Ülkü Ocakları Başkanı Fatih Murat Taşkın, Doğu Türkistan'da yaşanan zulme "Dur" demek için toplandıklarını belirterek şunları söyledi:
"İftar sofralarımızdan kalkıp geldiğimiz bu mübarek Ramazan gününde biliyoruz ki Kaşgar'da, Urumçi'de, Gulca'da soydaşlarımız müşrik Çin'lilerin saldırılarında can veriyorlar. Onlar su yerine şehadet şerbeti içiyor, ekmek yerine kızıl kurşun yiyorlar. Selam olsun şehitlere. Can verip cennet alanlara selam olsun. Evvela oruç tutan insanları kurşunlayan, el kadar Türk çocuklarına işkence eden, kapalı kapılar ardında her türlü insanlık suçunu işleyen Kızıl Çin'e sesleniyoruz. Çin'in seddi Türk'ün imanına neyler ki? Suskun ve şaşkın dünya bilsin ki Doğu Türkistan bizim için bir uzak ülke değildir. Doğu Türkistan Kürşat'tır, Saltuk Buğra Han'dır, Doğu Türkistan pırıl pırıl Türk'tür. Doğu Türkistan tertemiz Müslümandır" dedi.
Yapılan konuşmalar sık sık tekbirlerle kesildi. Konuşmanın ardından Doğu Türkistan'da öldürülen Müslümanlar için gıyabi cenaze namazı kılınarak dualar okundu. Grup daha sonra sessizce dağıldı.

DHA

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi