Eşine kızdı, tavşanı vurup, 4 çocuğunu rehin aldı

Kendisine para vermeyen eşine sinirlenip, bahçedeki tavşanı öldürdükten sonra yaşları 5 ile 26 arasındaki dört çocuğunu rehin alan ve gelen polislere silahla karşılık veren 56 yaşındaki O.K., yakalanarak gözaltına alındı.

Eşine kızdı, tavşanı vurup, 4 çocuğunu rehin aldı
İşçi emeklisi O.K., bir süre alkol aldıktan sonra, akrabalarını ziyarete giden dört çocuğunun annesi B.K.'yı (47) telefonla arayıp, 200 lira istedi. Eşinin olumsuz yanıt vermesi üzerine sinirlenen O.K., iddiaya göre, ruhsatsız tabancasıyla evinin bahçesinde bulunan tavşanı öldürüp, çocukları A.O.K. (22), H.U. (26), M.K. (7) ve U. E.K.'yi (5) rehin aldı. Silah sesini ve evden gelen bağrışları duyan komşuları durumu polise bildirdi. Bunun üzerine olay yerine çok sayıda polis ekibi sevk edildi.

POLİSLERE ATEŞ ETTİ

Evin etrafını saran polis ekipleri, O.K.'dan silahını bırakıp, teslim olması çağrısında bulundu. O.K., teslim ol çağrısına peşpeşe beş el ateş ederek karşılık verdi. Bu sırada kendisini korumak için yere atan Başkomiser Yadigar Özkan, el ve bacağından yaralandı. Kargaşadan yararlanan O.K., kaçmaya başladı. Kaçarken havaya bir el ateş eden O.K., yaklaşık 100 metre mesafedeki çıkmaz olan 1667 Sokak'ta kovalamaca sonucu kıstırıldı. Tabancasındaki kurşunun bitmesi üzerine teslim olan O.K,'nin eşi ve çocukları koruma talebinde bulunurken, polis olayla ilgili soruşturmanın sürdüğünü bildirdi. Silahla tehdit ve yaralama suçlarından sabıkalı olan O.K., polisteki işlemlerinin ardından bugün adliyeye sevk edildi.

Kaynak: Diyarbakır Söz