Görüş Bildir

Facebook'ta, 15 bin TL dolandırıldı

Facebook'ta kendisine 450 liralık hediye çeki göndereceğim diyen kişiye kredi kartı bilgilerini veren Tijen Biçer, kredi kartından 15 bin liralık alışveriş yapıldığı mesajını alıca Cumhuriyet savcılığı'na suç duyurusunda bulundu.

Facebook'ta, 15 bin TL dolandırıldı
Karamürsel İlçesi'nde oturan ve bir kamu kuruluşunda çalışan 38 yaşındaki Tijen Biçer, dün yaşadığı olayla ilgili olarak şunları anlattı:
"Dün öğleden sonra facebook hesabıma arkadaşımdan mesaj geldi. Daha sonra da yazışmaya başladık. Arkadaşım yeni bir işyerine geçtiğini ve çalıştığı şirketin teknoloji şirketi olduğunu,bana da 450 liralık bir hediye çeki vereceğini söyledi. Acele ile kredi kartımın numarası ile şifresini istedi. Dalgınlığa düşerek arkadaşıma da güvenip istenilen bilgileri verdim. Birkaç dakika içerisinde telefonuma kredi kartımdan 15 bin liralık alışveriş yapıldığı bilgisi geldi. Arkadaşımı bu sefer telefonla aradım. Arkadaşım facebook hesabının hackerler tarafından ele geçirildiğini ve kontrolü dışında olduğunu belirtti. Bunun üzerine facebook hesabındaki yazışmaların çıktısını alarak Karamürsel Cumhuriyet Savcılığı'na suç duyurusunda bulundum."
Tijen Biçer, konuyla ilgili olarak bankayı da aradığını ve kredi kartını bloke ettirdiğini, ancak banka görevlilerinin kartının şifresini karşı tarafa verdiği için 15 bin liralık alışverişe müdahale edemeyeceklerini belirttiklerini söyledi.
Yaşadığı şoku hala atlatamayan ve bu borcu nasıl ödeyeceğini kara kara düşünen, kendisini dolandıranların yakalanmasını isteyen Tijen Biçer, sosyal paylaşım sitelerinden en yakını bile olsa bu şekilde gelen yazışmalara aldanılmamasını istedi.



Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi