Fethiye'nin il olması için toplanan 110 bin imza Ankara'ya gönderildi

Muğla'nın Fethiye İlçesi'nde 38 sivil toplum kuruluşunun desteğiyle kurulan 'Fethiye İl Olsun Hareketi' tarafından toplanan 110 bin imza Ankara'ya gönderildi.

Fethiye'nin il olması için toplanan 110 bin imza Ankara'ya gönderildi
Fethiye Belediye Başkanı DP'li Behçet Saatcı önderliğinde, Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası, Fethiye Esnaf ve Sanatkarlar Odası ve Fethiye Kent Konseyi başta olmak üzere 38 sivil toplum örgütünün desteğiyle geçen 23 Şubat'ta kurulan 'Fethiye İl Olsun Hareketi'nin imza kampanyası sona erdi. 145 bin 643 nüfuslu Fethiye'nin il olması için başlatılan kampanya kapsamında ilçe merkezinin yanı sıra, Ortaca, Dalaman, Seydikemer, Çavdır, Kaş ve Kalkan'da stantlar kurularak vatandaştan destek istendi.
Kampanya kapsamında toplanan 110 bin imza ve beraberindeki mektuplar, Belediye Başkanı Behçet Saatcı ve Fethiye Kent Konseyi Başkanı Mustafa Şıkman tarafından Fethiye PTT Şubesi'nden Ankara'ya gönderildi. İmzaların noter tasdikli kopyaları, Başbakanlık, İçişleri Bakanlığı, Türkiye Belediyeler Birliği, Ak Parti, CHP ve MHP Genel Merkezi'ne ayrı ayrı postalandı.
'FETHİYE OLARAK ÜZERİMİZE DÜŞENİ YAPTIK'
Kent Konseyi Başkanı Mustafa Şıkman, imzaların klasörlendikten sonra ilgili makamlara gönderildiğini söyledi. Kampanyada büyük başarı sağladıklarını kaydeden Şıkman, "Başkan Saatcı'nın başlattığı bu güzel hareket aşama aşama ilerliyor. Başbakanlığa ve gerekli diğer dairelere bu klasörler gidecek. Ayrıca toplanan imzaların mektupları da var. Fethiye olarak üzerimize düşen görevi yaptık. Kısmet, bakalım ne olacak" dedi.
'KAMPANYA AMACINA ULAŞTI'
Belediye Başkanı Saatcı da "Tabi biz burada 4- 5 kişi gözüksek de aslında bütün Fethiyeliler adına hatta Köyceğiz, Dalaman, Ortaca, Kaş, Kalkan, Çameli ve Çavdır'da oturan kardeşlerimiz adına bulunuyoruz. Kampanyaya destek veren, gönlünde bu heyecanı yaşayan, araçlarına 82 plakaları takan, il olduğumuz heyecanını Türkiye olarak bizimle paylaşan Ağrı'dan Edirne'ye, Trabzon'dan Antalya'ya kadar bütün Fethiyelilere teşekkür ediyoruz. Türkiye'nin her yerinden Fethiyelilerin gerek elektronik imzayla gerekse ıslak imzayla destek verdiği bu kampanya bizce amacına ulaştı" diye konuştu.
'BAŞBAKANDAN RANDEVU TALEP ETTİK'
Fethiye'nin il olma hakkının siyasiler tarafından da tescil edilmesini arzuladıklarını belirten Saatcı, şöyle dedi:
"Ben bu çabanın, bu heyecanın karşılıksız kalacağına inanmıyorum. İnanıyorum ki Milattan Önce'den beri bağımsızlığın sembolü olmuş bu şehir bu anlamda il olarak hem Büyükşehir Yasası'nın getirmiş olduğu sıkıntılardan hem de bağımsız bir il olmanın getireceği faydalardan yararlanacaktır. Bu anlamda katkı veren herkese teşekkür ediyorum. Şimdi Başbakanımızdan randevu talep ediyoruz. Başbakanımız bizi çağırdığı zaman 38 sivil toplum örgütü ve diğer ilçelerdeki arkadaşlarımızın katılımıyla kendisine durumu arz edeceğiz."

Kaynak: Diyarbakır Söz