Görüş Bildir

Hıdrellez dilekleri dilendi

Tüm yurtta olduğu gibi İstanbul Beylikdüzü sakinleri de Hıdırellezi büyük bir coşkuyla kutlarken, dileklerini dilemeyide ihmal etmediler. Roman vatandaşlar da attıkları göbeklerle kutlamaların neşesi oldular.

Hıdrellez dilekleri dilendi

Hıızır ve İlyas’ın yeryüzünde buluştukları gün olarak sayılmasının yanı sıra, 5 Mayıs günü gecesi kış mevsimin bitip sıcak yaz günlerinin gelmesi anlamına da gelen Hıdırellez kutlamaları bu yılda tüm yurtta coşkuyla kutlandı.

ROMANLARDAN GÖBEK PERFORMANSI

Özellikle Roman vatandaşların yaşadığı Beylikdüzü’nün Yakuplu Mahallesi Sosyal Konutlar’da şenlik havası içinde oluşturulan alana toplanan tüm mahalleli yakılan ateş üzerinden atlarken, Roman vatandaşların Dolapdere Project Gurubu’nun, kanun, keman ve darbuka gibi alaturka enstrumanlar eşliğinde sergiledikleri ritm performansıyla atılan göbeklerde kutlamalara ayrı bir renk kattı.

ROMANLAR TAPU SEVİNCİ YAŞADI

Beylikdüzü Belediyesi’nin düzenlediği Hıdırellez şenliğinde: Döner, patlamış mısır, şeker, gazoz, lokma gibi ikramlar gün buyu sürerken, dilek ağacına kurdele bağlayan vatandaşlar da dileklerini dilediler. Uzun zamandan sonra tapularını almaya hak kazanan Roman vatandaşlara ise şenlik sırasında tapuları teslim edilereksevinç yaşamaları sağlandı.

Hıdırellez kutlamaları sırasında yakılan ateşin yanına geçerek diğer vatandaşlar gibi dilekte bulunan Beylikdüzü Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu; Ülkenin huzuru, barışı ve kardeşliği için önemli mesajlar verdi. İmamoğlu konuşmasında: Hıdırellez, hepimize birlik, beraberlik, sevinç ve başarı getirsin. Bu günün anlamına yakışır bir biçimde geçmesini diliyorum” dedi.

Genci yaşlısı herkesin yoğun ilgi gösterdiği kutlamalara, CHP İstanbul Milletvekili ve 3. Bölge Milletvekili Adayı Bihlun Tamaylıgil, CHP İstanbul 3. Bölge Milletvekili Adayı Yegane Güley, Beylikdüzü CHP İlçe Başkanı Yaşar Genç, belediye meclis üyeleri, başkan yardımcıları ve danışmanları ile belediye birim müdürleri ve mahalle muhtarları katıldı.

Kaynak: DHA

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi