IDEF15 Fuarı'nda dev imzalar atıldı

Tüyap Fuar Merkezi’nde düzenlenen, 12’nci Uluslararası Savunma Sanayii Fuarı (IDEF’15)’in ikinci gününde fuara katılan şirketler, bakım, işbirliği, proje deşikliği gibi çeşitli alanlardabazı anlaşmalara imza attılar.

IDEF15 Fuarı'nda dev imzalar atıldı

Airbus D&S ve Türk Hava Yolları (THY) Teknik A.Ş. arasında A400M için bakım anlaşması imzalandı. imza törenine, Savunma Sanayii Müsteşar Yardımcısı Serdar Demirel, Airbus D&S Kıdemli Başkan Yardımcısı Antonio Rodriguez Barberan, Airbus D&S Türkiye Başkanı Can Genç, Turkish Teknik A.Ş Satış ve Pazarlama Direktörü Özcan Baştekin ve Turkish Teknik A.Ş. Mühendislik Direktörü Halim Şahin katıldı.

AIRBUS-HAVA KUVVETLERİ KOMUTANLIĞI

Airbus D&S daha sonra Hava Kuvvetleri Komutanlığı ile bir iyi niyet anlaşması imzaladı.
Törene, Savunma Sanayii Müsteşar Yardımcısı Serdar Demirel, 2. Hava İkmal Bakım Merkezi Komutanı Hava Pilot Tümgeneral Ali Demiral ve Airbus D&S Kıdemli Başkan Yardımcısı Antonio Rodriguez Barberan katıldı. Airbus D&S, Türk Hava Kuvvetleri ile Kayseri’deki 2. Hava İkmal Bakım Merkezi Komutanlığı’nın Türkiye ve bölgedeki CN235 uçakları için yetkili “Bölgesel Destek Bakım Merkezi” olması için gerekli sertifikasyon sürecini başlatmak için “İyi Niyet Anlaşması” imzaladı.

TÜBİTAK BİLGEM-ASELSAN

TÜBİTAK BİLGEM ile ASELSAN arasında ise stratejik konularda işbirliğini düzenleyen çerçeve protokolü imzalandı. İmza törenine, TÜBİTAK BİLGEM Merkez Başkanı Prof. Dr. Arif Ergin, ASELSAN Genel Müdürü Dr. Faik Eken ve ASELSAN Genel Müdür Yardımcısı Yavuz Bayız katıldı. Arif Ergen, bugüne kadar her iki kurum arasında tatlı bir rekabet olduğunu ifade ederek, “Rekabeti bugünden itibaren omuz omuza dünya ile yapmak için bir adım attığımıza inanıyorum. Milletimize hayırlı olmasını diliyoruz” dedi.

SAVUNMA SANAYİİ MÜSTEŞARLIĞI İLE HAVELSAN ARASINDA 3 İMZA

Savunma Sanayii Müsteşarı Prof. Dr. İsmail Demir, HAVELSAN Yönetim Kurulu Başkanı Yüksel Öztekin ve HAVELSAN Genel Müdürü Sadık Yamaç'ın katıldığı töreninin ilkinde 25 milyon dolar değerindeki F-16 SİM Projesi kapsamında ilave F-16 tedariki sözleşme değişikliği anlaşması imzalandı. Ayrıca yine aynı proje kapsamında 13 milyon dolar değerinde bilgisayar tabanlı eğitim sistemi ve sanal bakım eğiticisi tedariki sözleşme değişikliğine imza atıldı.

SSM ve HAVELSAN arasında ayrıca 3 milyon dolar değerindeki HELSİM Projesi Seahawk Simülatör Merkezi Lot: 2 Modifikasyonu proje değişikliği anlaşması imzalandı. İmzaların atılmasının ardından konuşan İsmail Demir, HAVELSAN’ın başarılarının artığını, bu başarının ihracata da yansımasını istediklerini belirterek, “Yakında görüntü sistemleri ile ilgili atacakları adımlarda başarılar diliyoruz. TSK envanterine girecek olan f35’lerin ve sivil uçaklar var. Kendilerine bunların simülatörleri konusunda da başarılar diliyorum” dedi.

Kaynak: DHA