Kalamış Yatch Show başladı

Marina’da düzenlenen “Kalamış Yacht Show” başladı. 6-10 Mayıs tarihleri arasında gezilebilecek fuarda 170 tekne sergilenecek. Fuarda 250 milyon liralık satış olması bekleniyor. 15 yıl sonra bir fuara ev sahipliği yapacak Kalamış marinada bu yıl tekne fiyatları 14 bin euro’dan başlayarak, 15 milyon Euro’ya kadar çıkıyor.

Kalamış Yatch Show başladı

170 TEKNE DENİZDE SERGİLENİYOR

Daha önce Haliç’te düzenlenen Yatch Show bu yıl Kalamış Marina’ya taşındı. Boyları 3 metre ile 38 metre arasında motor yat, mega yat, katamaran, sürat tekneleri ve yelkenlilerden oluşan 170 tekne 6-10 Mayıs tarihleri arasında yeni sahiplerini bulabilmek için sergilenecek. Bu yıl fuarda tekne fiyatları 14 bin Euro’dan başlarken en pahalı teknenin fiyatı ise 15 milyon Euro. Bu teknenin Türkiye’de özel bir tersanede üretildiği ve ilk defa sergilendiği belirtildi

ÜCRETSİZ TEKNELERLE YATLARA ULAŞILIYOR

Kalamış Yat Limanı'nda başlayan Yacht Show’da kara bağlantısı uzak olan iskeleler için ziyaretçileri taşıyacak tekneler hazırlandı. Ücretsiz olan bu tekneleri kullanacak ziyaretçiler fazla yorulmadan gezebilecekler. Bu yıl fuarı 50 bin kişinin gezmesi beklenirken havadan görüntülediğimiz fuarda lüks tekneler göz kamaştırdı. Sergilenen tekneler, yatlar, mega yatlar, motor yatlar ve yelkenlilerde Yacht Show Kalamış’a özel yüzde 20 ile yüzde 70 arasında değişen indirimler olduğu belirtilirken fuar ve sonrasında yapılacak satışların 250 milyon lirayı bulması bekleniyor. Fuar boyunca deniz severlerin istedikleri tekneleri denizde deneyebilecekleri belirtildi.

Kaynak: DHA