Görüş Bildir

Kayseri'de Çin bayrağı yakıldı

Kayseri Ülkü Ocakları Başkanlığı ve Sivil Toplum Kuruluşları temsilcileri, Doğu Türkistan’daki olayları Çin bayrağı yakarak protesto etti.

Kayseri'de Çin bayrağı yakıldı

Kayseri Ülkü Ocakları İl Başkanlığı önünde toplanan yaklaşık 300 kişi, ellerinde Türk ve Gök bayraklarla Cumhuriyet meydanı’ndaki Atatürk Anıtı önünde toplandı. Eyleme, MHP Kayseri Milletvekilleri Hasan Ali Kilci, Süleyman Korkmaz, MHP İl Başkanı Baki Ersoy, Ülkü Ocakları Başkanı Aytaç Gezici, Bağımsız Doğu Türkistanlılar Derneği Başkanı Erkinbeğ Uyguntürk, STK temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.
Çin devleti’nin zulmüne dur demek için bir araya geldiklerini belirten Bağımsız Doğu Türkistanlılar Derneği Başkanı Erkinbeğ Uygurtürk, “40 milyon Müslüman Uygur Türk’ü kendi öz vatanında tutsak, perişan ve yalnız bırakılmış durumda. Oradaki kardeşlerimiz vatanları ve dinleri uğruna, Doğu Türkistan’daki özgürlük mücadelelerini 66 yıldır yüzbinlerce şehit vererek sürdürüyorlar” diye konuştu.
Doğu Türkistan’da yaşanan zulüm ve baskıları kınayan Ülkü Ocakları İl Başkanı Aytaç Gezici ise, “Soydaşlarımız, tüm yasaklara, işkenlecelere ve hatta ölüme rağmen dini vecibelerini yerine getirmektedirler” dedi.

ÇİN BAYRAĞI YAKILDI

Konuşmaların ardından, iki Uygur Türkü ellerindeki Çin bayrağını ateşe vererek yaktı. Ardından sloganlar atıp bayrağı çiğnediler.

Kaynak: DHA

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi