Lodos, Bursa'da çatıları uçurdu

Bursa’da hızı saatte 110 kilometreyi bulan şiddetli lodos nedeniyle binanın çatısı uçtu, bazı elektrik direkleri ve ağaçlar da devrildi.

Lodos, Bursa'da çatıları uçurdu

Şehrin çeşitli bölgelerinden gelen çok sayıda ihbara itfaiye, polis ve belediye ekipleri müdahale ediyor.

Hafif raylı sistem Bursaray'ın tellerinin kopması sonucu seferlerin durması üzerine vatandaşların belediye otobüslerine yönelmesi de toplu ulaşımda yoğunluk meydana getirdi.

Trafikte seyreden sürücüler rüzgar nedeniyle araçlarının kontrolünü sağlamakta zorlanırken, bazı vatandaşların ise yürümekte güçlük çektiği görüldü.

Belediye ekiplerinin yürüttüğü çalışmaları denetleyen Merkez Yıldırım ilçesi Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, lodos nedeniyle seferberlik ilan ettiklerini belirterek, "Devrilen ağaçların ve direklerin, çatılardan uçan maddelerin çevreye hasar vermemesi için aralıksız çalışıyoruz. Karbonmonoksit kaynaklı soba zehirlenmelerine karşı da vatandaşları sürekli bilgilendiriyoruz" ifadelerini kullandı.

Meteoroloji yetkilileri, bu geceden itibaren kentte sağanak beklendiğini ve lodosun etkisinin azalacağını bildirdi.

ULUDAĞ'DA KAR KALINLIĞI 1,65 METREYE DÜŞTÜ

Bu arada, ülkenin önemli kış turizm merkezlerinden Uludağ'ın "oteller bölgesi"nde kar kalınlığının lodosun etkisiyle 1 metre 80 santimetreden, 1 metre 65 santimetreye kadar düştüğü öğrenildi.

Hava sıcaklığının 2 derece olarak ölçüldüğü Uludağ'da bu geceden itibaren, 4 Şubat Çarşamba gününe kadar sürecek kar yağışı beklendiği belirtildi.

Kaynak: Diyarbakır Söz