MHP'liler Çin'i Kınadı

MHP Çanakkale İl Başkanlığı ve Merkez İlçe Başkanlığı üyeleri, Çin'in Doğu Türkistan'daki Uygur Türkleri'ne yönelik uygulamalarına tepki için denize kınama çelengi bıraktı. Denize çelenk bırakmadan önce Necippaşa Camisi'nde hayatını kaybeden Uygur Türkleri için mevlit okutulup, gıyabi cenaze namazı kılındı.

MHP'liler Çin'i Kınadı

Doğu Türkistan'da Çin tarafından yapılan zulüm ve işkencenin ardından öldürülen Müslüman Uygur Türkleri için MHP Çanakkale il Başkanlığı ve MHP Merkez İlçe Başkanlığı tarafından Necippaşa Camisi'nde cuma namazı öncesinde mevlit okutuldu. MHP Çanakkale İl Başkanı İsmet Balkan, MHP Merkez İlçe Başkanı Hakan Pınar ve partililerin katıldığı gıyabi cenaze namazının ardından, Kordon'daki Golf Aile Çay Bahçesi önünde Uygur Türkleri'ne yapılanlar nedeniyle Çin protesto edildi. MHP Merkez İlçe Başkanı Hakan Pınar, vicdan sahibi insanların bu meseleyi sahiplenmeleri gerektiğini belirterek, "Sayıları tarihsel süreçte milyonları bulan özellikle Doğu Türkistanlı kardeşlerimiz başta olmak üzere Arakanda, Myanmar'da, Hocalı'da ve Karabağ'da, Kuzey Irak Türkmen Bölgesi'nde, Filistin'de ve daha birçok yerde hunharca katledilen soy ve din kardeşlerimizi rahmetle yad ediyorum" dedi.
MHP İl Başkanı İsmet Balkan ise zulme dikkat çekmek istediklerini belirterek "Çin'in Uygur Türklerine karşı yürüttüğü soykırım saldırısını durdurmasını istiyoruz. Katliama uğrayan bütün soydaşlarımızı rahmetle anıyoruz" diye konuştu.
Konuşmaların ardından partililer çelengi denize bıraktı ve vefat eden Uygur Türkleri için dualar okudu.

Kaynak: DHA