Görüş Bildir

Mahkemeden 'kayıp- kaçak bedeli faiziyle ödensin' kararı

Burdur Tüketicileri Koruma Derneği'nin açtığı davada mahkeme, elektrik faturalarındaki kayıp- kaçak bedelinin faiziyle geri ödenmesine karar verdi.

Mahkemeden 'kayıp- kaçak bedeli faiziyle ödensin' kararı

Burdur Tüketicileri Koruma Derneği Başkanı Kemal Arslan, konuya ilişkin Cumhuriyet Meydanı'nda basın açıklama yaptı. 2012 yılında 80 kişinin katılımıyla açtıkları davalar sonucu vatandaşların ödediği kayıp- kaçak bedellerini geri aldıklarını belirten Kemal Arslan, "Ülkemizde yaşanan hukuk karmaşası bu alanda da kendini göstermiş, yetkili mahkemelerin belirlenmesinde bir sorun yaşanmış ve son olarak Yargıtay Hukuk Genel Kurulu'nun kararıyla konunun kesinleşmesi sonrası yaptığımız çağrılar üzerine tüketicilerimiz taleplerini yinelemiş, tüketici hakem heyetlerinden alınan kararlara yapılan itirazlar sonucu Tüketici Mahkemesi sıfatıyla Burdur 2'nci Asliye Hukuk Mahkemesi, 5 Mayıs 2015 günü elektrikte kayıp- kaçak olarak alınan paranın ticari faiziyle birlikte geri ödenmesine kesin olarak karar vermiştir" dedi.
Bu karar sonrası vatandaşın elektrik faturalarının yüzde 10'una tekabül eden kayıp- kaçak bedellerini geri alabileceğini vurgulayan Kemal Arslan, şöyle dedi:
"Yapılacak iş Burdur'da Elektrik Dağıtım Şirketi CLK'ya başvurup, 10 yıllık tüketim miktarlarını istemek olacaktır. Alınacak bilgiler doğrultusunda derneğimizin yönlendirmesiyle gerekli merci nezdinde başvuruyu yapmaktır. Gerek konutlar ve gerekse işyeri sahipleri, elektrik faturaları içinde yüzde 10'a tekabül eden kayıp- kaçak bedellerini geri alabilmeleri için derneğimiz ve sağlayacağı hukuk danışmanları eliyle süreç takip edilip, yurttaşlarımızın elektrik şirketlerine soydurulmaları önlenmiş olacaktır. Bu süreçte gerek konutlar ve gerekse işyerlerinde tüketilen elektrikten alınan kayıp- kaçak bedellerinin geri alınma sürecinde derneğimizce her türlü hukuki yardımın yapılacağını bildiririz."

Kaynak: DHA

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi