Görüş Bildir

Mera katliamı

Mazıdağı ilçesinin Balpınar ile Derik'in Sakız mahalleleri arasındaki merada çobanlar arasında hayvan otlatılması nedeniyle başlayan tartışma kısa sürede kavgaya dönüştü. Mahalle sakinlerinin dahil olmasıyla büyüyen ve uzun namlulu silahların kullanıldığı kavgada Nezir ve Süleyman Kaya ile ismi henüz öğrenilemeyen bir kişi öldü, 6 kişi yaralandı.

Mera katliamı

DİYARBAKIR-MARDİN- Mazıdağı ile Derik ilçelerine bağlı iki köy halkı arasında mera tartışması nedeniyle çıkan silahlı çatışmada ilk belirlemelere göre 3 kişi öldü, 6 kişi yaralandı. Jandarmanın müdahale etmekte güçlük çektiği çatışmanın köy dışındaki mera alanında meydana geldiği ve iki tarafın da köy korucuları olduğu belirtildi.

Mazıdağı'na bağlı Balpınar Köyü ile Derik'e bağlı Sakızlı Köyü Susamlı mezrası arasındaki mera alanında 3 gün önce çobanlar arasında hayvan otlatılması nedeniyle çıkan tartışma, bugün sabah saatlerinde iki tarafın silahlı çatışmasına döndü. Geçici köy korucuları olduğu belirtilen iki tarafın silahlı çatışmasında ilk belirlemelere göre 3 kişi öldü, 6 kişi yaralandı. Çatışmanın köy dışındaki mera alanında meydana geldiği ve jandarmanın uzun süre müdahale etmekte güçlük çektiği belirtilirken, yaralıların kaldırıldığı Mardin ve Mazıdağı hastanelerinde güvenlik önlemleri artırıldı.

VALİ: DURUM KONTROL ALTINDA

Mardin Valisi Ömer Faruk Koçak, silahlı çatışmanın çok eskiye dayanan bir arazi anlaşmazlığı nedeniyle çıktığını ve durumun kontrol altına alındığını belirterek, çatışmada 3 kişinin yaşamını yitirdiğini ,6 kişinin ise yaralandığını söyledi. HDP Mardin Milletvekili Gülser Yıldırım, Mardin Devlet Hastanesi'nde tedavi altına alınan yaralıları ziyaret ederek, yakınlarından bilgi aldı.

VALİLİK: OTLATMA YÜZÜNDEN

Valilik, olayın hayvan otlatma yüzünden çıktığını belirtti. Açıklamada, çobanlar arasında çıkan tartışmanın kavgaya dönüştüğü kaydedilerek şöyle denildi: "Meydana gelen silahlı kavga olayında her iki tarafın birbirilerine av tüfeği ve uzun namlulu silahlar ile ateş açmaları sonucu Nezir Kaya, Süleyman Kaya, Kahraman Esen ölmüş, K.K., M.K., M.K., A.K., M.K., A.K. yaralanmış; ölü ve yaralı şahıslar 112 acil ambulansları ile Mardin ve Batman'da bulunan çeşitli hastanelere sevk edilmişlerdir. Jandarma ve Emniyet güçleri tarafından gerek olay yerinde. gerekse hastanelerde güvenlik tedbirleri alınarak durum kontrol altına alınmıştır. Olayla ilgili Derik Cumhuriyet Savcılığınca tahkikata başlanmıştır."

Kaynak: DHA

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi