Görüş Bildir

Motosikletli 112 ekipleri Bodrum'da yarıştı

Muğla İl Sağlık Müdürlüğü tarafından düzenlenen Uluslararası Motosikletli 112 Ekipleri Rallisi'ne yerli ve yabancı 20 ekip katıldı. İlk kez yapılan ralli ile ekipler, hem sürüş teknikleri, hem de medikal vakaya müdahale kriterleri yönünden değerlendirilecek ve dereceye girenler ödüllendirilecek.

Motosikletli 112 ekipleri Bodrum'da yarıştı

Muğla'nın Bodrum İlçesi'nde Muğla İl Sağlık Müdürlüğü tarafından, Acil Sağlık Hizmetleri'nde görev yapan motosikletli ekiplerin bilgi, beceri düzeylerinin ve motivasyonunun artırılması için Uluslararası Motosikletli 112 Ekipleri Rallisi yapıldı. Ralliye 17 Türk, 3 yabancı ekip katıldı. İngiltere, Macaristan ve Slovenya'dan katılan yabancı ekipler zaman zaman zor anlar yaşadı.
Türkiye'de ilk kez Bodrum'da yapılan ralliye katılan ekipler, hem sürüş teknikleri, hem de medikal vakaya müdahale kriterleri yönünden değerlendirilecek. Denge, Sokak, Zorluk 1 ve Zorluk 2 parkurlarında sırayla mücadele eden ekipler, ufak kazalar geçirdi. İlk 3 parkuru tamamladıktan sonra, senaryo gereği bebek arabasıyla torununu gezdiren bir kişiye bisiklet çarpmasıyla meydana gelen kazada, arabadan düşerek yaralanan bebeğe, dedeye motosikletli ekipler müdahale etti, yaralılardaki ön teşhisi belirlemeye çalıştı. Ekipler turu 20 dakikalık süre içinde tamamladı.
Dereceye girenlere kupa ve madalya verilirken, birinciye 1 haftalık Bodrum tatili verilecek.
Muğla İl Sağlık Müdürü Dr. Cihan Tekin, "Ekiplerin biraraya gelip kaynaşmasına olanak sağlıyoruz. Ekipler, hem sürüş teknikleri hem de medikal vakaya müdahale kriterleri yönünden değerlendirilecek. Böylece kendilerini sınamış oluyorlar" dedi.

Kaynak: DHA

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi