Nayil Kabak son yolculuğuna uğurlandı

Muğla'nın Bodrum ilçesinde, kalp krizinden yaşamını yitiren çevre dostu fotoğraf sanatçısı 62 yaşındaki Nayil Kabak gözyaşları arasında son yolculuğuna uğurlandı.

Nayil Kabak son yolculuğuna uğurlandı

Bodrum'da Geriş Mahallesi'ndeki evinde, Pazartesi akşam saatlerinde rahatsızlanan evli 2 çocuk babası Nayil Kabak, bir özel hastaneye kaldırıldı. Kalp krizi geçirdiği belirlen Kabak, doktorların müdahalelerine rağmen ertesi gün yaşamını yitirdi.
Bodrum'da 'RES'e değil, yerine karşıyız' sloganıyla rüzgar enerji santrali kurulmasına karşı başlatılan mücadeleye öncülük eden, Bodrum Yarımadası Çevre Koruma Platformu'nun kurucularından olan fotoğraf sanatçısı Kabak'ın hastane morgundan alınan cenazesi Geriş Camisi'ne getirildi. Cenazeye başta ailesi ve yakınları olmak üzere, CHP İlçe Başkanı Recai Seymen, CHP'li Meclis üyesi Mustafa Saruhan, kurucusu olduğu Bodrum Çevre Koruma Platformu Üyeleri, Birleşik Haziran Hareketi Bodrum üyeleri ve vatandaşlar katıldı. Cenazede Kabak'ın güçlükle ayakta durabilen eşi Ayşe Kabak, çocukları Özgür ve Nazire Kabak'ı yakınları teselli etmeye çalıştı.

'BİR DOĞASEVERDİ'

Bodrum Yarımadası Çevre Koruma Platformu üyesi emekli haritacı Mustafa Tanışık "O bir doğasever, o bir insan severdi. O elindeki kamerasıyla, duygularını katarak doğa sevgisini, insan sevgisini bizlere aşıladı. İnsanlar can bedenden ayrıldığı anda değil, en son anıldığı anda hayattan göçer. Derim ki Nayil Ağabey hem anılarda, yüreğimizde, gelecek neslimizde ve yarımadamızda yaşayacaktır" dedi.

'DAVAYI KAZANDIĞIMIZDA KARARI MEZARINA GETİRECEĞİM'

Bodrum Yarımadası Çevre Koruma Platformu' Sözcüsü Remzi Kazmaz da, RES mücadelesinde Kabak'ın avukatlığını sürdürdüğünü belirterek şunları söyledi:
"Nayil Ağabey sana söz veriyorum. RES'ler ile ilgili yapmış olduğun mücadele sonucunda ben bir avukat olarak davayı kazandığım zaman, mahkeme kararını mezarının başına getireceğim. Sen de bize söz ver. Bu dağlar sana emanet. Kardelenleri, papatyaları çek. Ama gece o dağlara biri yaklaştığı zaman deklanşörüne bas. Işığı gördüğümüzde biz yanında olacağız. Seni unutmayacağız" diye konuştu.
Kılınan namazın ardından Kabak'ın bir süre omuzlarda taşınan cenazesi, Geriş Mezarlığı'na götürülüp, toprağa verildi.

Kaynak: DHA