Nepal'de depremi yaşayan Fransız lisesi öğrencileri yurda döndü

İstanbul'da eğitim veren Fransız Pierre Loti Lisesi'nin öğrencileri gezi ve bir okula malzeme yardımı için gittikleri Nepal'de depremi yaşadı. THY'nin tarifeli uçağıyla yurda dönen öğrencileri aileleri Atatürk Havalimanı'nda karşıladı.

Nepal'de depremi yaşayan Fransız lisesi öğrencileri yurda döndü

Nepal’in Tribhuvan Uluslararası Havaalanı'ndan THY'nin tarifeli uçağıyla Atatürk Havalimanı'na ulaşan 17 öğrenci, 3 öğretmen ve bir doktordan oluşan kafile, pasaport işlemlerinin ardından dış hatlar terminaline geldi. Grup, burada pankart ve çiçeklerle sürpriz hazırlayan yakınları ve arkadaşları tarafından coşkulu bir şekilde karşılandı. İngilizce "Eve hoşgeldiniz" yazılı pankartla arkadaşlarını karşılayan öğrencilerin buluşmasında duygusal anlar yaşandı.
Lise 2. Sınıf öğrencisi Emre Yıldırım, 10 gün için gittikleri Nepal’de gezilerinin bitimine 3 gün kala depremi yaşadıklarını belirterek, “Depreme yolda yakalandık. O nedenle çok fazla hissetmedik. Sonra yatacak yerimiz olmadığı için Katmandu'ya geri döndük. Bir otelde kaldık. Orada, aşağı yukarı 2-3 saatte bir 5 şiddetinde depremler oluyordu" dedi.
Annesi Dilek Yıldırım ise oğluna ve diğer öğrencilere kavuştukları için çok mutlu olduklarını ifade etti. Deprem haberini aldıktan sonra çocukları için çok meraklandıklarını dile getiren Yıldırım, "Allah hiç kimseye böyle bir duyguyu yaşatmasın. Şu anda çok mutluyuz. Yeniden doğmuş gibiyiz" ifadelerini kullandı.
Öğrencilerden Lara Kabaklıoğlu da 12 günlük bir gezi için gittiklerini Nepal'de büyük bir felaket yaşadıklarını belirtti. İnsanların sokaklarda yattıklarını dile getiren Kabaklıoğlu, "Her şey tahtadan olduğu için bir anda, 90 saniyede yıkıldı. Tribhuvan Uluslararası Havaalanı'nda kaos hakim. Havalimanı’nda durum felaket. Herkes yerlerde uyuyor. Orada son üç gün belirlediğimiz bir okula, çocuklara eğitim ve araç gereç yardımı yapacaktık. Kısmet olmadı” dedi.
Öğrenciler aileleriyle havalimanından ayrıldı.

Kaynak: DHA

Çok Okunan Haberler