Görüş Bildir

Nusaybin'de kursiyerlerin el emeği göz nuru sergisi

Mardin'in Nusaybin İlçesi'nde, Halk Eğitim Merkezi'nde folyokabartma ve ebru sanatı kursunu gören gençler, kurs sonunda açtığı sergide, el emeği göz nuru tablolarını sergiledi.

Nusaybin'de kursiyerlerin el emeği göz nuru sergisi

Nusaybin Halk Eğitim Merkezinde yapılan kursların açılışına Ticaret Borsası Başkanı Nejdet Aktaş, Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Abdulgani Bilge, Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Hüseyin Gündoğdu, Halk Eğitim Müdürü Mehmet Şafak Kavak, Müftü Seyit Ali Aydil, kamu kurum ve kuruluş yöneticileri ile kursiyerler katıldı. Açılış kurdelesinin kesilmesinin ardından protokol üyeleri, alümünyum folyodan yapılan kabartmalı tablo (rölyef) eserleri gezerek, kursiyerden bilgi aldı. Daha sonra ebru kursunu bitiren kursiyerlerin yaptığı tabloların bulunduğu sergiyi de gezen protokol üyeleri, kursiyerlerin yaptığı tabloların profesyonel sanatçıları aratmadığını söyledi.
Ebru sanatı öğretmeni Zafer Yeşil, uzun dönem Eskişehir'de görev yaptıktan sonra 2 ay önceNusaybin'e geldiğini söyledi. Yeşil, "Nusaybin'e gelmekteki amacımız burada sanatımızı icra etmek. Buradaki halkın içerisinden yetenekli insanları keşfederek, biraz daha kaliteli işler ortaya koymaktı. Suriye ile Nusaybin arasında 150 metre mesafede, sınır bölgesi olduğu için buradaki yetenekli insanların unutulmadığını, böyle sanatlarda yetenekli olduklarını ortaya çıkarmaya çalışıyoruz. Ebru sanatı kursumuzda 20 kişi, bu sanatı öğrenmeye başladı. Ebru sanatı halk arasında yavaş yavaş rağbet görmeye başladı. Ebru sanatında yeni tarzlar yapmaya çalışıyoruz. Umuyoruz ki, halk da bu gibi sanatlara ilgi göstererek gelip devletimizin verdiği bu imkanlardan faydalanarak bir sanat öğrensin" dedi.

Kaynak: DHA

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi