Görüş Bildir

Öğrencilerden yurt tepkisi

İzmir'in Buca İlçesi'nde nöbetçi yurt olarak belirlenen 680 kişi kapasiteli Kredi ve Yurtlar Kurumu'na bağlı Buca Kız Yurdu'na daha fazla sayıda öğrencinin başvurması üzerine, 100'den fazla öğrenci Bornova'daki bir diğer yurda yönlendirildi.

Öğrencilerden yurt tepkisi

Öğrenciler, Ramazan ayı olması nedeniyle bazı arkadaşlarının oruç tuttuğunu, ayrıca Dokuz Eylül Üniversitesi'nin yaz okuluna başladıklarını, yolda zaman kaybetmek istemediklerini savunup Bornova'daki yurda gitmek istemedi. İmza toplayan öğrenciler valizleriyle Buca'daki yurdun bahçesinde beklemeye başladı.
Buca'daki Dokuz Eylül Üniversitesi'nin (DEÜ) yaz okula kayıtlanan ve KPSS'ye girecek olan bazı öğrenciler, bugün giriş kaydını yaptırmak için geldikleri nöbetçi yurt olarak belirlenen 680 kişi kapasiteli Kredi ve Yurtlar Kurumu'na bağlı Buca Kız Yurdu'nun dolu olduğunu öğrenince şoke oldu.Valizleri ile yurdun bahçesinde beklemeye başlayan 100'den fazla öğrenci, yetkililerin kendilerini Bornova İlçesi'ndeki Ege Üniversitesi kampüsü içinde bulunan Kredi ve Yurtlar Kurumu'na bağlı Zübeyde Hanım Kız Yurdu'na yönlendirmesine tepki gösterdi. DEÜ Edebiyat Öğretmenliği Bölümü'nden mezun olan ve KPSS'ye giren 23 yaşındaki Mürşide Altınbaş, buhafta sonu bir sınavı daha olduğunu anlatırken şöyle dedi:
"Ona girdikten sonra yurttan ayrılacağım. Ama yaz okuluna kalacak olan arkadaşlar en az 1.5 ay burada olmak zorunda. Eğitim gördüğümüz okulun yakınındaki bir yurda yerleştirilmek istiyoruz. Üniversitemizin yakınında yeterli kapasiteye sahip yurtlar var. Ancak, Bornova'ya göndermek istiyorlar. Zamanımızı yolda kaybetmek istemiyoruz."
Oruç tutan öğrencilerin zorluk çekeceğini savunan Edebiyat Öğretmenliği Bölümü son sınıf öğrencisi, 22 yaşındakiKevser Gezer, yaz okuluna kaydınıyaptırdığını bildirirken şöyle dedi:
"Bugün yurda yerleşmeye geldim, kayıt yaptıracağım sırada, kapasitenin dolduğunu öğrendim. Beni Bornova'daki diğer devlet yurduna yönlendirdiler. Oruç tutuyorum ve Bornova'da kalırsam okula gelirken uzun bir süre yolda vakit geçirmek zorunda kalacağım. Yetkililerden yardım istiyoruz. Okulumuza yakın diğer devlet yurtlarının kapılarını açmalarını istiyoruz."
Öğrenciler,ikisi de Kredi ve Yurtlar Kurumu'na bağlı olan Dokuz Eylül Üniversitesi yakınındaki İzmir Kız Yurdu ile Hoca Ahmet Yesevi Kız Yurdu'nun 1300'er kişilik kapasitede olduğunu, bu yurt binaların öğrencilerin hizmetine sunulmasını istedi. İmza toplayan 100'den fazla öğrenci yurt bahçesinde sorunlarının çözülmesini bekledi.

Kaynak: DHA

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi