Görüş Bildir

Öldürülen 2 Hüda-Par'lı toprağa verildi

İdil'e bağlı Kozluca Köyü'nde seçim çalışması yürüten HDP'liler ile Hür Dava Partisi (Hüda-Par) üyeleri arasında seçim çalışmaları sırasında çıkan kavgada ölen 34 yaşındaki Abdülcelal Talayhan ile Mehmet 38 yaşındaki Şerif Şimşek gözyaşları arasında toprağa verildi.

Öldürülen 2 Hüda-Par'lı toprağa verildi

Hüda-Par'ın desteklediği Şırnak Bağımsız Milletvekili adayı Şehzade Demir'in bugün yapması beklenen İdil ve Cizre mitingleri ise iptal edildi.
Şırnak’ın İdil ilçesine bağlı Kozluca Köyü'nde seçim çalışması yürüten HDP'liler ile Hür Dava Partisi (Hüda-Par) arasında seçim çalışmaları nedeniyle çıkan kavgada ölen Abdülcelal Talayhan ile Mehmet Şerif Şimşek'in cenazeleri Mardin Adli Tıp kurumundan bu sabah saatlerinde yakınları tarafından alınarak köye getirildi. Köy etrafında jandarma ekipleri tarafından yoğun güvenlik önlemleri alınırken, cenazeler köy mezarlığına götürüldü. Burada Hüda-Par Genel Başkan Yardımcısı Bahattin Temel, Hüda-Par çevre il başkanları, Hüda-Par'ın desteklediği Mardin ve Şırnak bağımsız adayları ile yaklaşık 1000 kişi katıldı. Cenazenin defni sırasında Kürtçe konuşan Hüda-Par'lı Molla Beşir Şimşek, HDP ve PKK'ya seslendiğini belirtüerek,"Bu saldırılara karşı boynumuzu eğmeyeceğiz. Bu saldırılar mazlum halkı uyandırmış ve gayretimizi arttırmıştır. Daha çok çalışacağız. İslam'ın nurunu her tarafa yayacağız. Şehit Mehmet Şerif Şimşek ile Abdülcelal Talayhan verdikleri söze sadık kalarak canlarını tertemiz şekilde rablerine teslim ettiler" diye konuştu.

Konuşmadan sonrasık sık tekbir getirildi, cenazeler'Kahrolsun PKK', 'Kahrolsun HDP' sloganları atılarak gömüldü. Cenazelerin gömülmesinden sonratoplananlarköyde kurulan taziye çadırına geçerek ölenlerin yakınlarına başsağlığı diledi.
HÜDA-PAR MİTİNGLERİ İPTAL EDİLDİ

Hüdapar’ın desteklediği Şırnak Bağımsız Milletvekili adayı Şehzade Demir’in bugün saat 14.00 te İdil ilçesinde ve saat 15:00 te Cizre ilçesinde yapacağı mitingler Parti tarafından iptal edildi. Olay nedeniyle İdil ilçesinde ise sessizlik hakim. Kozluca köyündeki olaya karıştıkları gerekçesiyle gözaltına alınan S.T. ile Ş.T.'nin İdil İlçe Jandarma Komutanlığı'ndaki sorgusu devam ediyor.

Kaynak: DHA

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi