Görüş Bildir

Operaya İzin Verilmedi

Antalya'nın Elmalı İlçesi'ne bağlı köyken mahalleye dönüştürülen Bayralar'da bulunan ve10 köyden taşımalı öğrencinin geldiği Durmuş Yener Ortaokulu'ndaAntalya Devlet Opera ve Balesi (ANTDOB) sanatçıları tarafından verilecek konsere, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü izin vermedi. Müzik öğretmeni Emre Dayıoğlu, İlçe Milli Eğitim Müdürü'nün 'Daha müzikten anlamayan çocuklar operadan ne anlar' düşüncesiyle izin vermediğini söyledi.

Operaya İzin Verilmedi
Bayralar Mahallesi'ndeki,10 köyden taşımalı öğrencinin geldiği Durmuş Yener Ortaokulu'nda ANTDOB sanatçıları tarafından bugün verilmesi planlanan konsere, Elmalı İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü izin vermedi. Okulun müzik öğretmeni Emre Dayıoğlu, öğretmenliğe ilk başladığı ve 3 yıldır görev yaptığı Bayralar'da, köylülerin de içinde olduğu 40-50 civarında sosyal etkinlik yaptıklarını belirtti. Dayıoğlu, 1 Nisan'da ANTDOB sanatçılarının okulda bir konser düzenlemek istediğini, ancak okul müdürlüğü tarafından Elmalı İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'ne gönderilen izin talebinin reddedildiğini kaydetti.
'HOCAM DAHA MÜZİĞİ BİLMEYEN ÇOCUKLAR OPERADAN NE ANLAR'
Emre Dayıoğlu, "Birebir ilçe milli eğitim müdürünü arayarak, izin reddinin nedenini öğrenmek istedim. Elmalı İlçe Milli Eğitim Müdürü sayın Recep Akalın, 'Hocam daha müziği bilmeyen çocuklar operadan ne anlar' diyerek, bu etkinliğe izin vermediğini söyledi. Beynimden vurulmuşa döndüm, ciddi anlamda şoka girdim. Kendisinin bir eğitimci olduğunu hatırlattım, bu talihsiz cümlenin arkasında olup olmadığını sordum. Çünkü yanlışlıkla, sinirlenmiş de söylemiş olabilir. 'Hayır hocam izin vermiyorum. Olay bitmiştir benim için. Benimle polemiğe girme' dedi" diye konuştu.
'KÖY ÇOCUKLARINA HAKARETTİR'
İzin talebinin okul müdürlüğünün kayıtlarında da sayı numarasıyla mevcut olduğunu, geçen çarşamba günü gönderildiğini anlatan öğretmen Dayıoğlu, "Ben üç yıllık müzik öğretmeni ve yüksek lisans eğitimine devam eden eğitimci olarak bir ilçe milli eğitim müdürüne bu sözleri yakıştıramadım. Çok talihsiz, eğitimle bağdaşmadığını düşünüyorum. Bilimsel olarak kanıtlanmış, müzik anne karnında başlar. Bu her yerde, müzik müfredatında yazar. Bu hem köy çocuklarımıza, öğrencilerime, hem de benim öğretmenliğime ve okulumuzca yapılmak istenen bir etkinliğe yapılmış çok büyük bir hakarettir" dedi.
SOSYAL MEDYADA DA PAYLAŞTI
Öğretmen Dayıoğlu, olaya ilişkin sosyal paylaşım sitesindeki paylaşımında da Nisan 2012'de yine ANTDOB sanatçıları tarafından gerçekleştirilen 'Bir Piyano Dört Solist' etkinliğinin köy çocukları tarafından ilgi ve merakla izlendiğini, 10 köyden çocukların müzikli tiyatro sanatına inanılmaz ilgi gösterdiğini, ilk defa piyano gördüklerini de anlattı.
2012 yılında hıdırellez şenliklerine katılan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun da çocukların talebi üzerine okula bir piyano armağan ettiğini anlatan Dayıoğlu, “Bu piyano ile birçok ilçe ve köylerde yüzlerce halk türkümüzü seslendirmiştik. Şimdi elinizi vicdanınıza koyun. Ben Emre Dayıoğlu, Antalya Elmalı Bayralar Köyü Durmuş Yener Ortaokulu'nda müzik öğretmeniyim. Şimdi benim ciğerim sızlıyor. Bugün köy okulumdaki etkinlik yapılamayacak" dedi.
Elmalı İlçe Milli Eğitim Müdürü Recep Akalın ise "Biz resmi kurumuz, üstlerimizden izin almadan açıklama yapamıyoruz" demekle yetindi.


Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi