Ormanlık alanda 2 kadına tecavüz davası

Samsun'da ormanlık bir alanda 2 kadına tecavüz ettikten sonra değerli eşyalarını ve paralarını gasp ettikleri iddia edilen 2 kişinin yargılanmasına başlandı.

Ormanlık alanda 2 kadına tecavüz davası
Olay yaklaşık 3 ay önce İlkadım İlçesi Çatkaya Mahallesi'nde meydana geldi. Erkekler 49 yaşındaki Ş.S. ve 54 yaşındaki G.K., yanlarına aldıkları 32 yaşındaki H.Y. ve 21 yaşındaki G.I.'yı otomobile alarak ormanlık alana gitti. Otomobilin tekeri çamura saplanınca yolda kalan 4 kişinin yanına, iddiaya göre elinde tüfek olan Cevdet Gerçek ve başında kar maskesi olan Sezer Yılmaz geldi. Gerçek ve Yılmaz, iddiaya göre iki erkeğin parasını gasp etti. Ardından Cevdet Gerçek kadınlardan H.Y.'ye Sezer Yılmaz da G.I.'ya tecavüz edip olay yerinden ayrıldı.
Mağdurlar jandarmaya gidip şikayetçi oldu ve saldırganlardan birinin ön dişlerinin bozuk olduğunu söyledi. Jandarma yaptığı araştırmada diş yapısı bozuk olan Sezer Yılmaz'dan yola çıkıp iki şüpheliyi yakaladı. Şüpheliler ifadelerinin ardından sevk edildikleri nöbetçi mahkeme tarafından tutuklandı.
Samsun Adliyesi 2'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde gasp ve tecavüz suçlarından haklarında 25'er yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açılan tutuklu sanıklar bugün hakim karşısına çıktı. Cevdet Gerçek savunmasında, "Olay günü ormanlık alanda gezerken Sezer abi yanıma geldi. Elinde av tüfeği vardı ve avlandığını söyledi. O sırada bir araba geldi. Arabanın yanına gittiğimizde iki bayan ve iki erkek vardı cinsel ilişkiye giriyorlardı. Sezer abi tüfeği bana verince arabadan 10 metre ileride cinsel ilişkiye giren çiftin yanına gittim. 'Burada ne yapıyorsunuz' dedim. Erkek şahıs kaçtı. Bayanı alıp arabanın yanına geldim. Sezer abiye 'Jandarmayı arayalım mı?' dedim. O da gerek yok deyince şahısları bıraktık. Tecavüz etmedik, paralarını gasp etmedik" dedi.
Duruşmada diğer sanık Sezer Yılmaz da benzer ifade verip tecavüz ve gasp suçlamasını reddetti.
Mağdur kadınlardan H.Y. de ifadesinde sanıklardan Cevdet Gerçek'in tüfeği doğrultup erkek arkadaşlarının paralarını gasp ettiğini söyleyerek, "Cevdet beni soyarak zorla cinsel ilişkiye girdi. G.I.' ya da diğer şahıs arabanın içinde tecavüz etti. Şikayetçiyim" dedi.
G.I. ise ifadesinde otomobilleri çamura saplanınca yanlarına sanıkların geldiğini, yanlarındaki 2 erkekten G.K.'nın kaçtığını, kendisine tecavüz edilmediğini söyledi. Bu sözler üzerine H.Y. müdahale ederek G.I.'nın gerçeği söylemediğini, hem kendisine hem ona tecavüz edildiğini söyledi.
Mahkeme heyeti, sanıkların tutukluluk halinin devamına karar vererek eksikliklerin tamamlanması için duruşmayı erteledi.

Kaynak: Diyarbakır Söz