Pes artık! Bebeği ısıtıcıda unuttular

Ne demeli bilinmez ki. İhmalkarlığın böylesi desek, bu kadar da olmaz desek, pes artık desek, yani hangi başlığı kullanırsak kullanalım yerinde olacak bu haber için. Siirt’te bir hastanede ki hem de özel hastanede yeni doğan bir bebek radial ısıtıcıda unutuldu olan oldu.

Pes artık! Bebeği ısıtıcıda unuttular

 M.ŞERİF DOĞRU

İhmalin böylesi, bu kadar da olmaz dedirten olay Siirt’teki bir özel hastanede yaşandı. Sezaryen doğum şekliyle dünyaya gözlerini açan bebek doğum sonrasında konulduğu radial ısıtıcıda unutulunca olan oldu. Bebeğin vücudunun sağ tarafında yüzde 40 oranında bir yanık oluştu.

HEM DE ÖZEL HASTANEDE

İHA’nın haberine göre; Yeni doğan bebeğin babası olan Mehmet Kilvan da yaşanan ihmalden dolayı özel hastane hakkında dava açmaya hazırlandığını söyledi. Akıllara durgunluk veren, insanları şaşkınlığa sürükleyen olay bir hafta önce Siirt'teki özel bir hastanede yaşandı. Özel hastanede Mehmet Kilvan ve Nurgül Kilvan çiftinin sezaryen doğum şekliyle bebekleri hayata gözlerini açtı. Bebek doğum sonrası Yeni Doğan ünitesinde 'radial ısıtıcı' denilen cihaza konuldu. Söylenenlere göre radyan ısıtıcıda uzun süre bekletilen ve vücudunun sağ tarafında da birinci ve ikinci derece yanıklar oluşan bebek yine hastane personeli tarafından fark edildi.

BÜYÜK İHMAL

İhmal sonucunda vücudunda ciddi yanıklar oluşan talihsiz bebek daha sonra ambulans ile Batman'daki özel bir hastaneye sevk edildi. Bir hafta önce yaşanan bu olaydan sonra bebeğin tedavisinin de sürdüğü öğrenildi. Henüz ismi bile belirlenmeyen bebeğin tedavisini yapan Çocuk Hastalıkları Uzmanı Uzman Dr. M.Şirin Aslankılıç ise "Vücudunda yüzde 40 oranında yanıklar oluşan bebeğin hastaneye solunum sıkıntısı ile geldiğini" ifade etti.

VÜCUDUNDA YANIKLAR

Yapılan fiziki muayene sonucunda bebeğin vücudunda yanıklar tespit edildiğini ifade eden Uzman Dr. Aslankılıç, "Her hastanede komplikasyonlar olabilir. Bebek yeni doğduğunda oksijen veriliyor. Bunun yanında hipotermi âli için radial ısıtıcı altında bırakılıyor" diye konuştu.

BÖYLE BİR İHMAL OLABİLİR Mİ?

Siirt’te oturan ve kendisine telefonla ulaşılan Baba Mehmet Kilvan ise yaşanan ihmalden dolayı özel hastaneyi sorumlu tuttuğunu ve dava açacağını söyledi. Kilvan, "Yeni Doğan Ünitesinde böyle bir ihmalin yaşanması inanılır gibi değil şoktayım. Çocuğum ısıtıcıda nasıl unutulabilir? Vücudunun sağ tarafında yüzde 40 oranında yanıklar oluşmuş. Bu yüzden o hastane hakkında dava açacağım" şeklinde konuştu.

Kaynak: Diyarbakır Söz