Sağlık çalışanlarından kefenli eylem

İzmir Bozyaka Eğitim ve Araştırma Hastanesi ameliyathanelerinde görevli bir grup sağlık çalışanı, ameliyat çalışanlarına performans verilmediğini, nöbet paralarının zamanında ödenmediğini, ameliyatların mesai saatleri dışına taştığını ve sağlıksız ortamlarda çalıştıklarını ileri sürüp eylem yaptı.

Sağlık çalışanlarından kefenli eylem

İki gün süreyle iş bıraktıklarını belirten ve kefen giyen sağlık çalışanları, şartlarının düzeltilmemesi durumunda eylemlerini süresiz hale getireceklerini belirtti.
Bozyaka Eğitim ve Araştırma Hastanesi ameliyathanelerinde görevli bir grup sağlık çalışanı, Başhekimlik önünde basın açıklaması yaptı. Taleplerinin hastane yönetimi tarafından dikkate alınmadığını savunan grup adına konuşan Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) İşyeri Temsilcisi anestezi teknisyeni Selim Özden, seslerinin duyulmasını istedi. Özden şöyle konuştu:
"Emeğimizin karşılığı olan performansın insanca yaşamayı mümkün kılan koşullara yükseltilmesini ve bu talebimiz yerine getirilmediği takdirde eylemlerimizin artarak devam edeceğini duyurmuştuk. Talebimizin yerine getirilmediğini üzülerek görmekteyiz. Bu kadar önemli bir meslek dalının iktisadi anlamda yetersiz olması, kaliteli sağlık hizmeti verilmesi anlayışına yakışmıyor. Kaliteli sağlık hizmeti verilmesi için önce çalışan personelin çalışma standartlarının kaliteli olması lazım. Önce çalışan personelin sağlıklı olması lazım. Bunun için de yaptığımız işin önemine uygun bir ücret alıyor olmamız lazım. Hastane yönetimine, taleplerimizi yerine getirmek için bugünden itibaren on gün süre tanıyoruz. Bu on günlük süre zarfında talebimiz yerine getirilmediği takdirde süresiz eylem kararı almış bulunmaktayız."
Anestezi Teknisyenleri ve Teknikerleri Refahını Yükseltme ve Dayanışma Derneği Genel Başkanı İlkay Akar da ameliyathanelerdeki ortamların biran önce düzeltilmesini talep etti. Eyleme katılan sağlık görevlileri kefen giyip, haklarının hayattayken verilmesini istedi.

AMELİYATHANEDE ÇALIŞIP KANSER OLDULAR

her ikisi de ameliyathane uzun yıllar görev yaptıkları içinkanser hastası olduklarını öne süren anestezi teknisyeni Mehmet Atal ile eşi hemşire Gülseren Atal da eyleme destek verdi. Atal çifti, kendileri gibi bir çok arkadaşlarının kanserle mücadele ettiğini söyledi.

Kaynak: DHA