Sansar cinayeti sanıkları beraat etti

KASTAMONU’nun Tosya İlçesi’nde, sansara tekme atma nedeniyle çıkan kavgada 1 kişinin öldüğü 1 kişinin de yaralandığı dava da 2 sanığa verilen beraat kararını Yargıtay 1. Ceza Dairesi’nden bozma kararı çıktı.

Sansar cinayeti sanıkları beraat etti
Olay, 31 Aralık 2012’de Dumlupınar İlköğretim Okulu’nun dış duvarının yanında meydana geldi. İddiaya göre; gece okulun dış duvarının yanında Ebubekir Parlak, arkadaşı ile içki içtiği sırada 5 kişilik arkadaş grubu yanlarına geldi. Bu sırada 5 kişilik grupta bulunan Selçuk Emür, yoldaki sansara tekme atınca Parlak ile tartışmaya başladı. Tartışmanın kavgaya dönüşmesi üzerine Parlak, belinden çıkardığı bıçakla kavgayı ayırmaya çalışan 22 yaşındaki Remzi Uğur Karabıyıkoğlu ile Selçuk Emür’ü yaraladı. Karabıyıkoğlu, göğsünden aldığı bıçak darbesiyle hayatını kaybederken, ağır yaralanan Selçuk Emür ise hastanede tedavi gördükten sonra sağlığına kavuştu. Gözaltına alınan Parlak, çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderilirken Kavgaya karışan Selçuk Emür ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Kastamonu Ağır Ceza Mahkemesi, ‘Kasten Adam öldürme’ ve ‘Kasten adam yaralama’ suçlarından haklarında dava açılan tutuklu sanık Parlak ile tutuksuz sanık Emür'e 2013'ün Temmuz ayındaki duruşmada meşru müdafaa gerekçesiyle beraat kararı verdi. Yargıtay 1. Ceza Dairesi, ‘Meşru müdafaa yoktur. Kasten adam öldürme suçlarından tekrar yargılanmadırlar’ bozma kararının ardından dosyayı yerel mahkemeye gönderdi. Kastamonu Ağır Ceza Mahkemesi’nde bugün yapılan duruşmaya ölen Karabıyıkoğlu'nun babası Celal Karabıyıkoğlu ve avukatlar katıldı.
Mahkeme, tarafların kavga ettikleri sırada olayda hayatını kaybeden Remzi Uğur Karabıyıkoğlu'nun arkadaşlarının okul bahçesi giriş kapılarını tuttuklarını bu yüzden sanıkların meşru müdafaada bulunarak böyle bir eylem gerçekleştirdikleri yönünde kanaat getirerek, her iki sanığa da beraat, dosyanın Ceza Daireleri Genel Kurulu’na gönderilmesine karar verdi.


Kaynak: Diyarbakır Söz