THY'ye Lodos engeli

Meteorolojinin kuvvetli lodos uyarısının ardından Türk Hava Yolları 103 seferini iptal etti.

THY'ye Lodos engeli

Bugün saat 17.00'dan itibaren Marmara'da beklenen lodos nedeniyle Atatürk Havalimanı'ndan yapılacak seferler için havayolu şirketleri ve Devlet Hava Meydanları İşletmesi önlemlerini aldı. Lodos'un saatteki  hızının 100 km'yi bulacağı uyarısını dikkate alan Türk Havayolları, yarın yapacağı iç ve dış hat seferlerinden 103 seferini iptal etti.  

>THY'nin resmi internet sitesinden yaptığı duyuruda, "Meteorolojik raporlar ışığında, beklenen olumsuz hava durumunun Türk Hava Yolları'nın uçuşlarını aksatma olasılığına karşın gerekli tedbirler alınmaktadır" denildi.

>HIZI 100 KİLOMETREYE ÇIKACAK

>Meteoroloji Müdürlüğü yetkililerince yapılan fırtına uyarısında; Marmara’da bugün akşam saatlerinden itibaren güney ve güneybatı yönlerinden esen rüzgarın 90 kilometreye kadar ulaşabileceği, pazar günü ise saatteki hızı 100 kilometreye kadar çıkacağı sanılan tam fırtınanın salı günü sabah saatlerine kadar aralıklarla etkili olacağının tahmin edildiği bildirildi. Kuzey Ege’de bugün öğle saatlerinden itibaren güney ve güneybatı yönlerinden 8 ila 10 kuvvetinde tam fırtına beklendiği, fırtınanın Kuzey Ege’de salı günü sabah saatlerine kadar aralıklarla etkili olacağı tahmin ediliyor.

Kaynak: Diyarbakır Söz