Görüş Bildir

Taşkın suları çekilince tarlalar balıkla doldu

Edirne’de Aralık ayından bu yana her ay taşkın düzeyine gelen Meriç ile Tunca Nehri'ndeki yüksek su seviyesi normale döndü. Suların çekilmesi ardından nehir kenarındaki tarlarla biriken sularda bulunan yüzlerce balık, çevredekiler tarafından yeniden nehir sularına bırakıldı.

Taşkın suları çekilince tarlalar balıkla doldu

Bu yıl taşkınlarla gündeme gelen Edirne’de nehir düzeyimevsim normallerine döndü. Aralık ayından bu yana neredeyse her ay taşan Meriç ileTunca Nehri, çevresindeki ekili alanları da olumsuz etkiledi. Tarlaların büyükbölümü nehir kumlarının altında kalırken, suların çekilmesi ardından nehirdeki balıklar de biriken sularda toplandı.
Nehir kenarında kum ocağı işleten Ahmet Yılmaz, çalışanlarıyla birlikte her gün elleriyle balık toplatıp nehre saldıklarını söyledi. Nehir kenarları nedeniyle balıkların büyük zarar gördüğünü anlatan Yılmaz, şöyle konuştu:
"Taşkınlardan dolayı binlerce balık tarlalardaki su birikintilerinde toplandı. Suyun çekilmesi ile birlikte balıklar tarlalardayaşam mücadelesi veriyor. İşyerindeki 2 çalışan arkadaşımı görevlendirdim. Şantiye bölgemizde her gün yüzlerce balığı toplayıp kovalara doldurup tekrar nehre salıyoruz. Bu sayede 5 binden fazla balığın yaşamasını sağladık. Fakat tarlalardabinlerce balık ölümü bekliyor. Bunun için yetkililerden görevlendireceği kişilerle bu balıkları tekrar nehir sularına kavuşturmalarını istiyorum. Aksi taktirde bu balıkların hepsi ölecek."

Kaynak: DHA

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi