Görüş Bildir

Üçüzlere Yetişemiyor

ŞANLIURFA’da, Bektaş ailesi 5 ay önce dünyaya gelen üçüz bebeklerine bez ve mama yetiştiremediği için kendilerine uzanacak yardım elini bekliyor.

Üçüzlere Yetişemiyor

Sırrın Mahallesi'nde bir apartmanın zemin katında kiracı olarak oturan 26 yaşındaki İsmail ile 24 yaşındaki eşi Serap Beştaş çiftinin 5 ay önce üçüz bebekleri dünyaya geldi. İnşaat işçisi olan İsmail Beştaş ve eşi çocuklarına Sude Naz, Buse Naz ve Muhammed Mustafa ismini koydu. Doğumlarının ardından anne Serap Beştaş'ın sütü yetersiz kalınca mama takviyesi ile beslenmeye başlanan bebeklerin altlarının değiştirilmesi için de bez tüketimi aileyi zora soktu. 3 ay önce işsiz kalan ve halen çalışmayan baba İsmail Beştaş, "Üçüz bebeklerimiz dünyaya gelince hem sevindik, hem de kara kara düşünmeye başladık. Çünkü evimiz kira ve 3 aydır işsizim. Çocukların mama ve bez ihtiyaçlarını karşılamakta zorluk çekiyorum. Cumhurbaşkanımız sürekli 3 çocuk tavsiyesinde bulunuyordu, Allah bize 3 çocuğu birden verdi. İşsiz olduğum için çocukların ihtiyaçlarını karşılayamıyorum ve devlet büyüklerimizden üçüz bebeklerimiz için mama ve bez desteği istiyorum" dedi.

Üçüz bebeklerine bakmakta zorlandıklarını anlatan anne Serap Beştaş da yardımseverlerden destek beklediklerini belirterek, "Günde 3 paket mama, 30 civarında bez tüketiyorlar. Ancak eşimin işsiz kalmasıyla iyice sıkıntı yaşamaya başladık ve ne yapacağımızı şaşırdık"  diye konuştu.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi