Görüş Bildir

Uşak'ta dere taştı

UŞAK'ta dün başlayan ve akşam saatlerinde şiddetini artıran yağmur merkeze bağlı Bozkuş Köyü'nü su altında bıraktı.

Uşak'ta dere taştı
Köylüler kendi çabaları ile buldukları motopomplarla sel sularını boşaltmaya çalışırken, Uşak İl Afet Acil Durum Müdürlüğü ekipleri köyde hasar tespit çalışmalarına başladı.
Uşak'ta dün saat 18.30'da etkisini arttıran yağmur yağışı nedeniyle merkeze bağlı Bozkuş Köyü'nde dere taştı. Çok sayıdaev ve hektarlarca tarım arazisini sular altında bırakan sağanak yağış nedeniyle köylüler zor durumda kaldı. Köylüler, yağan yağmura aldırmadan, kendi imkanları ile buldukları motopomplarla ev vetarım arazilerinde biriken sel sularını boşaltmaya çalıştı.Köylülerin aradığı Uşak Valiliği, bölgeye Uşak İl Afet Acil Durum Müdürlüğü ekiplerini sevk etti. Köyde inceleme yapan ekipler, sel baskınının Bozkuş Köyü'ne komşu olan Mesudiye Köyü'nden geçen derenin Bozkuş köyüne yönlendirilmesinden kaynaklandığını belirledi. Karayolları ve Devlet Su İşleri'nden yardım isteyen Uşak İl Afet Acil Durum Müdürlüğü ekipleri, bir kepçe çağırdıklarını, Mesudiye Köyü'ndeki dereyi başka bir kanala yönlendirerek sorunu çözeceklerini açıkladı.
Sel ile mağdur olanköylüler,tüm çabalarına rağmen yardıma gelen olmadığını öne sürerken, traktör ve römorklarla taşıdıkları çakıllarla evlerinin girişine set oluşturmaya çamıştı.Köylüler, motopomplarla sel sularını dere yatağına boşaltmaya çalışırkenUşak İl Afet Acil Durum Müdahale Şube Müdürü Hüseyin Yıldırım, sel baskınının Bozkuş'a komşu Mesudiye Muhtarlığı'ndan kaynaklandığını söyledi.Yıldırım,şöyle dedi:
"Köy muhtarlığı tarafından yapılan ihbar üzerine köye geldik. Yaptığımız incelemeye göre, Bozkuş Köyü'ndeki sel baskınının sebebi, Mesudiye köyü muhtarı tarafından kapatılan derenin suyunun Bozkuş'a yönlendirilmiş olması. Köyün tamamı su altında kaldı. Karayolları ve Devlet Su İşleri ekiplerine haber verdik. Dere yatağının açılması ardından sel baskınının önüne geçilecek. Hafta sonu gerekli müdürlükler hasar tespit çalışması yaparak köyde meydana gelen zararı tespit edecek."
Bozkuş Köyü Muhtarı Burhan Bağ ise, Bozkuş deresinde meydana gelen taşkın nedeniyle çok sayıda evin ve tarım arazisinin zarara uğradığını, sel baskınının Uşak Havaalanı sınırlarına kadar ulaştığını söyledi.


Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi