Görüş Bildir

Van Gogh'un tablosunu polise satmaya çalışınca...

Ünlü ressam Vincent Van Gogh'un "Yaşlı Adam Sopayla" adlı kayıp eserini internette satmaya çalışan M.A, polise yakayı ele verdi. Tablonun taklit olup olmadığı uzmanlar tarafından inceleniyor.

Van Gogh'un tablosunu polise satmaya çalışınca...

Tokat Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri,  M.A.'nın,  ünlü ressam Vincent Van Gogh'a ait olduğu iddia edilen "Yaşlı Adam Sopayla" adlı eseri satmak için internet üzerinden alıcı aradığı bilgisini elde etti. Alıcı gibi davranarak bu kişiyle temasa geçen polisler, Tokat'a çağrılan kişiyle kent merkezinde buluşup tabloya el koydu. Gözaltına alınan M.A. emniyetteki ifadesinin ardından adliyeye sevk edildi. Savcılıktaki sorgusunun ardından serbest bırakıldı.

Ele geçirilen eseri inceleyen uzmanların verdiği bilgiler eserin orjinal olabileceği yönünde. Eserin, ünlü ressam Vincent Van Gogh'un orjinal adı "Old Man with a Stick" olan eserin fırçayla yapılmış renkli tablosu olduğu ileri sürüldü. Polisin elinde bulunan tablonun uzmanlarca bir kez daha incelenerek ünlü ressama ait olup olmadığının kesinleştirileceği açıklandı.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi