Görüş Bildir

Yaşlı adam dolandırıcıları yakalattı

81 yaşındaki adamın yaptığı ihbar, telefon dolandırıcılarını yakalattı.

Yaşlı adam dolandırıcıları yakalattı

Muğla'nın Milas ilçesinde yaşayan 81 yaşındaki A.E., telefonda kendilerini polis olarak tanıtan dolandırıcıların verdiği banka hesabına 33 bin 600 lira para yatırdı. Bir süre sonra dolandırıldığını anlayan yaşlı adam polis merkezine giderek şikayetçi oldu. Konuyla ilgili inceleme başlatan Milas emniyeti, paranın M.O. isminde bir kişinin hesabına yatırıldığını, aynı gün de Zeytinburnu'nda bir bankadan çekildiğini tespit etti. Milas emniyeti bu gelişmeyi İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne bildirdi.
DİĞER ŞÜPHELİLERLE BULUŞMA SAĞLANDI

Bunun üzerine harekete geçen İstanbul polisi, M.O. ile yanında bulunan A.Ç.'yi Şirinevler'de yakalayarak gözaltına aldı; ayrıca M.A. isimli şüphelinin de kurulan telefon irtibatı sonrası teslim olması sağlandı.

Şüphelilerin polise verdiği ifadeler doğrultusunda dolandırıcılık şebekesinin diğer üyelerinin de isimlerine ulaşıldı. Gözaltındaki 3 kişi, polis nezaretinde, diğer şüphelilerle irtibat kurup Güngören'deki bir PTT şubesinde buluşma randevusu aldı.

Buluşma noktasına gelen şebekenin diğer üyeleri "Dayı" lakaplı H.C. ile S.G., A.K., A.D., ve M.K. polis tarafından gözaltına alındı.

ŞÜPHELİLER SERBEST KALDI

Polisteki ifadelerinin tamamlanmasının ardından adliyeye sevk edilen 8 şüpheli serbest bırakıldı. Şüphelilerden H.C., A.Ç., A.K., A.D.'nin adli kontrol şartıyla serbest kaldığı belirtildi.

Ayrıca "Dayı" lakaplı H.C.'nin 2013 yılında Osmaniye'de dolandırıcılık olaylarıyla ilgili operasyonda örgüt lideri olarak yargılandığı ve cezaevine konulduğu öğrenildi.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi