Yok artık, bir otomobili 4 kişiye sattılar

Bursa’da yaşanan olay akıllara durgunluk verecek nitelikte, Bir otomobilin parasını ödemeyerek kaçan 2 kişinin bu otomobili 4 kişiye sattıkları ortaya çıkınca ‘Pes artık’ yorumları yapıldı.

Yok artık, bir otomobili 4 kişiye sattılar

Bursa'da noter satışıyla almış oldukları arabanın parasını ödemeyerek kaçan iki kişinin aynı aracı 4 kişiye sattığı iddia edildi.

>Kaçan şüpheliler ise nihayetinde Polis tarafından İzmir'de kıskıvrak yakalandı. Öne sürülen iddialara göre, A.M (38) ve R.U (40)  Bursa'da yaşayan M.C.'nin (35) arabasını internet sitesi aracılığıyla 46 bin Türk Lirasına satışa çıkardığını görünce M.C. ile iletişime geçerek arabayı almak maksadıyla İstanbul'dan Bursa'ya gitti. Kendilerine Zengin iş adamı görüntüsü veren şüpheliler, M.C.'yi kiralamış oldukları muazzam ofise davet ettiler. Fiyatta anlaşan bu iki dolandırıcı hemen sonrasında satış işlemleri için notere gittiler.

>OLAYA BAK

>Noter satışıyla arabayı alan R.U. M.C.'ye parayı havale yolu ile göndereceklerini fakat öğle arası mesaisine denk geldiği için bu işlemi yapamayacaklarını ve birkaç saat sonra ödemeyi tevdi edeceklerini bildirdiler. Arabayı alır almaz bakım yaptırmak için servise götürmesi gerektiğini söyleyen  R.U, A.M.'yi M.C ile birlikte bırakarak oradan gitti.

>A.M ise havale için saatin geçmesini beklemek amacıyla bir AVM’de ‘Tuvalete gidiyorum’ diyerek bir bahaneyle M.C'nin yanından ayrıldı. Bir süre bekleyen M.C.’nin bu kişinin gelmemesi nedeniyle kafasında bir şüphe oluştu. Dolandırıldığını anlayan M.C. hemen Polise başvurdu. Polisler yaptığı araştırma ve inceleme neticesinde bu iki dolandırıcının İzmir'de bir kiralık araçla trafikte olduğunu tespit etti.

>Polisler İzmir’de kiralamış oldukları araçla gezerken bu iki zanlıyı durdurdu ve derhal gözaltında aldı. Sahte kimlik kullandıkları ve herhangi bir bedel ödemeden aldıkları arabayı tam dört kişiye sattıkları anlaşılan R.U. ve A.M, Bursa'ya getirilerek emniyette işlemleri tamamlanması sebebiyle adliyeye sevk edildi.

Kaynak: Diyarbakır Söz